Studiu de caz pentru viitorii poliţişti chiar în curtea Academiei. Profesor universitar, acuzat că a înşelat nouă doctoranzi

0
149

Georgeta Ştefania Ungureanu, profesor universitar şi conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” din Bucureşti, este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, sub acuzaţia că a înşelat nouă doctoranzi.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Georgeta Ştefania Ungureanu este acuzată de săvârşirea a 9 infracţiuni de înşelăciune, 5 infracţiuni de uz de fals, 6 infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu şi o infracţiune de abuz în serviciu.

 

Procurorii susţin că, în perioada 2012-2013, Georgeta Ştefania Ungureanu, profitând de poziţia sa de conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie “Al. I. Cuza”, a solicitat şi primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Şcoala Doctorală, sume de bani, cuprinse între 1.000 lei şi 15.000 lei, ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale.

 

Aceste sume ar fi trebuit să fie achitate la casieria Academiei de Poliţie, însă Georgeta Ştefania Ungureanu le-a spus doctoranzilor că va achita ea taxele prin intermediul unor societăţi comerciale.

 

În fapt, Georgeta Ştefania Ungureanu nu a achitat respectivele taxe, ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată (facturi, ordine de plată) false, fără acoperire în realitate.

 

Prin depunerea documentelor false, Georgeta Ştefania Ungureanu i-a determinat pe angajaţii Şcolii Doctorale să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fără vinovăţie, aşa încât Academia de Poliţie a prestat serviciile aferente, în condiţiile în care plata taxelor nu era efectuată.

 

De asemenea, în perioada 2013-2014, Georgeta Ştefania Ungureanu a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane către Secretariatul Şcolii Doctorale, pentru ca dosarul acesteia să fie înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea acordării titlului de doctor.

 

Procurorii au decis ca Georgeta Ştefania Ungureanu să fie cercetată sub control judiciar, măsură impusă pe o perioadă de 60 de zile.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments