Teroristul cu pălărie de pe Aeroportul Zaventem a fost prins. Pus în faţa probelor, şi-a recunoscut vina

0
104

Autoritățile belgiene au anunțat că Mohamed Abrini a recunoscut că este „bărbatul cu pălărie” de pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, adică cel de-al treilea membru al grupului care a comis la 22 martie dublul atentat de la aeroport.

 

„L-am confruntat cu proba video pregătită de unitatea noastră specială. A trebuit să recunoască că a fost el”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului procurorului federal.

 

Abrini era considerat până acum a fi suspect-cheie în atentatele din noiembrie 2015 din Paris și nu era clar dacă avea legătură și cu atentatele din Bruxelles. El a fost arestat vineri la Bruxelles și inculpat sâmbătă pentru „asasinate teroriste” și „participare la activitățile unei grupări teroriste”.

 

Mohammed Abrini este originar din Molenbeek, unde a crescut alături de Salah Abdeslam, arestat cu patru zile înaintea atacurilor teroriste care au lovit capitala Belgiei. Autorităţile au indicii că Abrini a fost implicat şi în atentatele de la Bruxelles şi verifică dacă el este cel de-al treilea suspect de la aeroportul din Zaventem.

 

„Amprentele sale digitale şi ADN-ul său au fost identificate în mai multe locuri, în special în apartamente închiriate în strada Max Roos şi strada Henri Berge, ambele din Schaerbeek, dar şi în maşina Renault Clio, folosită la atentatele de la Paris. Ancheta continuă pentru a stabili dacă Mohamed Abrini este sau nu a treia persoană prezentă în timpul atentatelor de pe aeroportul naţional din Bruxelles, supranumit „bărbatul cu pălarie”. Ancheta este în plină desfăşurare”, a declarat procurorul federal belgian Thierry Werts.

 

Percheziţiile din Anderlecht şi dintr-o suburbie a Bruxelles-ului au continuat până spre miezul nopţii. Pe lângă Abrini, au fost reţinute alte patru persoane, printre care şi Osama Krayem, un alt apropiat al lui Salah Abdeslam, bănuit că ar fi complice al autorului atacurilor de la metroul din Bruxelles.

 

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments