Traficanți de țigări prinși în flagrant: 19.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră

0
78

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat aproximativ 18.600 ţigarete, în valoare de peste 4.478 lei, pe care trei bărbaţi au intenţionat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în autoturismele pe care le conduceau (într-un loc special amenajat în spatele banchetei autoturismului, în structura şasiului deasupra rezervorului, în anvelope, sub capitonajul podelei).

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Ruslan T., în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania.

 

 

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit. În urma acestuia, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit într-un loc special amenajat în spatele banchetei autoturismului, în structura şasiului deasupra rezervorului autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 5.000 ţigarete marca “Plugarul”, cu timbru de acciză Republica Moldova.

 

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigărilor, în valoare de aproximativ 1.135 lei, şi a autoturismului, în valoare de aproximativ 4.500 lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 lei. Totodată lucrătorii noştri au luat măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele bărbatului.

 

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Ion N., în vârstă de 24 ani, conducând un autoturism marca Vaz, înmatriculat în R. Moldova.

 

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

 

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, sub capitonajul podelei autoturismului, 3.700 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova.

 

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 2.220 lei în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, autoturismul fiind reţinut până la plata amenzii.

 

 

În Punctul de Trecere a Frontierei  Stânca– I.T.P.F. Iaşi,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Ion B., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Republica Moldova.

 

Şi în acest caz echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, în anvelopele faţă şi spate din partea dreaptă a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 9.900 ţigarete marca “Plugarul”, cu timbru de acciză Republica Moldova.

 

 

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare de aproximativ 1.123 lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 lei. Totodată lucrătorii noştri au luat măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele bărbatului.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTânăr basarabean oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen de către polițiștii de frontieră de la Berezeni
Articolul următorConducător auto cu alcoolemie de peste 0,80% depistat de poliţiştii de frontieră
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments