Undă verde pentru extrădarea lui Salah Abdeslam în Franţa

0
80
FOTO: telegraph.co.uk

FOTO: telegraph.co.uk

Un tribunal belgian a dat, joi, undă verde extrădării în Franța a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele de la Paris comise pe 13 noiembrie 2015 și soldate cu 130 de morți și sute de răniți. Astfel, acesta va fi transferat în Franţa într-un termen de zece zile, a dat asigurări ministrul francez al Justiţiei Jean-Jacques Urvoas.

 

„El doreşte să colaboreze cu autorităţile franceze”, a anunţat unul dintre avocaţii săi, Cédric Moisse, în contextul în care singurul „supravieţuitor” al comandourilor care au ucis 130 de persoane în capitala franceză păstrează tăcerea de a doua zi după ce a fost arestat, pe 18 martie, la Bruxelles, după ce începuse să vorbească. Personaj-cheie al atentatelor celor mai grave comise vreodată în Franța, Salah Abdeslam era vizat din 24 noiembrie 2015 de un mandat de arestare european emis de un judecător francez, potrivit realitatea.md.

 

Potrivit procurorului Parisului François Molins, Abdeslam a „jucat un rol central în constituirea comandourilor de la 13 noiembrie”, prin faptul că a participat „la aducerea unui anumit număr de terorişti în Europa” şi „la pregătirea logistică a acestor atacuri”.

Iar el cel puţin i-a transportat, în acea seară, pe atacatorii de la Stade de France, la periferia pariziană. Abdeslam şi-a minimalizat rolul în primele sale declaraţii. El a povestit, de asemenea, că „voia să se detoneze la Stade de France”, dar „a dat înapoi”, potrivit lui Molins.

 

 

(Sursa: realitatea.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSă mai bată şi pe alţii! Educatoare din Botoşani, mutată disciplinar după ce a fost acuzată de agresiune asupra copiilor
Articolul următorMilitarii români din Afganistan au primit în dotare elicoptere americane
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments