A fost găsită epava avionului EgyptAir prăbușit în Mediterana

0
104

Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a anunțat că a fost descoperită epava avionului, care s-a prăbuşit în apele Mării Mediterane cu 66 de persoane la bord. Epava a fost găsită în apropierea insulei grecești Karpathos. Anterior, ambarcațiunile elene au recuperat veste de salvare și mai multe bucăți de plastic.

 

„Am găsit epava. Există multe motive pentru care un avion ar putea să cadă din cer şi să se prăbuşească. Nu avem mai multe explicaţii în acest moment. Trebuie să investigăm mai mult”, a declarat Adel, transmite CNN.

 

Între timp, David Gallo de la Observatorul Lamont-Doberthy a avertizat că sarcina recuperării epavei nu va fi una uşoară, întrucât se află la o adâncime de 4.000 de metri.

 

 

„Sarcina noastră va fi să folosim acele piese din epavă pe care le avem, pentru a stabili ora impactului. Doar astfel vom înţelege mai bine ce a dus la prăbuşirea aeronavei şi cum vom desfăşura căutările submarine – ceea ce nu este deloc uşor”, a precizat Gallo.

 

Atena a trimis mai multe ambarcaţiuni la 370 de kilometri sud-vest de insula Creta, unde au fost localizate aerian mai multe obiecte.

 

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura pe ruta Paris – Cairo s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.  La bord erau 56 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Investigaţia tragediei aviatice va fi condusă de experţii egipteni, iar francezii vor participa în minoritate. De asemenea, alte state şi-au oferit ajutorul.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBANCUL SERII: Sănătate, că-i mai bună decât toate!
Articolul următorMarius Bodea: „DEMISIA este singura atitudine demnă. Însă demnitatea este un cuvânt străin pentru Mihai Chirica”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments