Anchetă la Spitalul din Bârlad. Medici acuzați că au refuzat internarea unei fetițe de cinci ani

0
96

O anchetă a fost declanșată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui la Spitalul de Urgenţă Bârlad după ce părinții unei fetițe în vârstă de cinci ani i-au acuzat pe medici că au refuzat de două ori internarea acesteia, iar starea de sănătate a fetiței s-a agravat ulterior, informează Mediafax.

 

„Toţi medicii care au îngrijit copilul au dat notă explicativă. Aşteptăm concluziile anchetei, din datele preliminare se pare că medicii au procedat corect în acest caz”, a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad.

 

Părinții au dus-o pe fetiță la Spitalul de Urgenţă Bârlad pe 7 mai. Atunci medicii au diagnosticat-o cu varicelă și au decis că fetița nu trebuie internată. Două zile mai târziu, copila a ajuns din nou la spital, cu febră. Și de data aceasta medicii au trimis-o acasă după ce i-au prescris o rețetă.

 

După alte câteva zile, părinții au solicitat ambulanța, fetița fiind transportată la spital și internată la secţia de Boli Infecţioase. Familia a cerut apoi externarea acesteia și tranferul la o clinică din Iași.

 

„Facem plângere la Colegiul Medicilor, la Parchet, oriunde ni se va face dreptate, pentru că nu se poate aşa ceva! Un copil de cinci ani, să îl vezi cum se chinuie, să-l trimiţi acasă fără o analiză măcar şi când vine în stare gravă, abia atunci să îi faci ceva. Apoi, din senin aşa, ne-au spus că e grav bolnav copilul. Prea şi-au bătut joc”, a declarat, luni, unchiul fetiţei.

 

Pe de altă parte, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad susţin că în acest caz au fost respectate protocoalele de internare.

 

„Nu s-a refuzat internarea copilei, ci pur şi simplu varicela nu se internează, ci se tratează la domiciliu. I s-a explicat mamei ce are de făcut, i s-a spus că sunt valuri evolutive, că acolo unde sunt probleme cu imunitatea pot apărea complicaţii, tuse sau laringită. Familia a cerut ca fetiţa să fie transferată la Iaşi la Spitalul de Boli Infecţioase, pe data de 14 mai s-a luat legătura cu spitalul, dar cei din Iaşi au refuzat transferul. Medicul a spus foarte clar, că nu se acceptă transfer de varicelă. A plecat pe cont propriu, la Spitalul de Copii Sfânta Maria, iar starea sa la externare era ameliorată”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCopil cu handicap bătut într-un centru de plasament de instructorul de educație. A fost demarată o anchetă
Articolul următorDouă cutremure au trezit România cu noaptea-n cap
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments