Avion EgyptAir cu 66 de oameni la bord, dispărut de pe radar. Aeronava este căutată în largul coaselor egiptene

0
69

Un avion EgyptAir, care a plecat de la Paris şi ar fi trebuit să ajungă la Cairo, a dispărut în această dimineaţă de pe radar, informează compania aeriană pe contul oficial de Twitter.

 

Aeronava avea la bord 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului. Cursa MS804 a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris puţin după miezul nopţii şi trebuia să facă în jur de 4 ore până la Cairo, dar nu a mai ajuns la destinaţie.

 

Potrivit EgyptAir, avionul a dispărut de pe radar la doar 16 kilometri după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean. Ministrul egiptean al aviaţiei civile a declarat că echipe de prim-ajutor şi salvare caută în acest moment avionul dispărut, la locul unde s-a pierdut contactul cu aeronava, în largul coastelor egiptene.

 

Airbus 320 a fost lansat în 1988 şi a fost primul avion de pasageri cu comenzi de zbor digitale fly-by-wire.

 

Este cel mai popular model comercializat de Airbus şi a fost gândit pentru a înlocui modelele Boeing 727 și pentru a fi concurent al acestor modele. Aeronava este operată de doi piloţi, pot fi transportaţi 180 de pasageri, aparatul de zbor are o greutate de 42.400 kg şi atinge o altitudine maximă de aproape 12 mii de metri. Avionul are o autonomie de aproximativ 5700 de kilometri.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPolițist local din Iași, trimis în judecată pentru purtare abuzivă. A bătut o adolescentă care făcea scandal în Piața Unirii
Articolul următorJaf cu luare de ostatici la o bancă din Moscova. Forțele de ordine au intervenit în forță și l-au lichidat pe autorul jafului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments