Corina Șuteu, noul ministru al Culturii. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul

0
100

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind revocarea din funcţia de Ministru al Culturii a domnului Vlad Tudor Alexandrescu. Iohannis a semnat decretul pentru numirea doamnei Corina Șuteu în funcţia de Ministru al Culturii, transmite EVZ.ro.

Secretarul de stat Corina Şuteu a fost propusă, ieri, de premierul Dacian Cioloş pentru a ocupa funcţia de ministru al Culturii. Premierul a explicat, pe Facebook, că nu a revenit asupra deciziei de demitere a lui Vlad Alexandrescu, pentru că modul în care un oficial reacţionează într-o situaţie de criză cum este cea de la Operă este decisiv pentru capacitatea de a-şi gestiona domeniul.

„Regret totuși că am ajuns aici și mai ales regret modul în care domnul Alexandrescu a înțeles să-și încheie mandatul. Dar ţin să-i mulţumesc pentru iniţiativele bune pe care le-a avut în acest guvern şi doresc să confirm interesul şi determinarea de a continua procesul de reformare a acestui sector prin numirea doamnei Şuteu, pe care o cunosc de mai multă vreme şi care a lucrat la programul de reforme al Ministerului Culturii”, a susținut Cioloș, mai arată sursa citată.

 

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments