“Vreau să slăbesc!“, ne vom spune mulți dintre noi imediat după Paște. Iată cum să procedăm ca acest proces să fie și sănătos: După zilele de festin culinar ce vor urma, inevitabil mulți dintre noi vom începe să ne gândim la o nouă dietă și soluții de detoxifiere.
Chiar dacă această dorință are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp. Nutriționistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ținem cont atunci când începem o nouă dietă după ospățul festiv.
Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă
Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realise, care se pot integra cu ușurință în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitați organismul din start, nu vă impuneți restricții alimentare drastice și retineți că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Așa-numitele “cure de slăbire fulger“ deși pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naștere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice.
Citește continuarea articolului AICI