Descoperă secretul! Cea mai simplă metodă de a rezolva cubul Rubik

0
239
FOTO: familist.ro
Poză simbol
Încă din copilărie pentru mulți dintre noi cubul Rubik a reprezentat o adevărată provocare. Însă există câteva secrete în aranjarea pătrățelelor, astfel încât să se formeze câmpurile de aceeași culoare.

 

Iată cea mai simplă metodă de a rezolva cubul Rubik

Pasul 1

Pentru început trebuie să te bazezi pe intuiție și să încerci să formezi o cruce, pe una dintre fețe, cu pătrățelele albe. În continuarea pătrățelelor albe, pe fiecare dintre fețe, trebuie să existe, unul în continuarea celuilalt, pătrățele de aceeași culoare. Astfel, dacă pe prima față ai crucea albă, iar pătrățelul din continuarea pătrățelelor ce formează crucea este galben, și cel de lângă el trebuie să fie tot galben.

 

Pasul 2

În această etapă trebuie să faci în așa fel încât să așezi toate pătrățelele albe una lângă alta. Astfel, trebuie să completezi cu pătrățele albe toate cele patru colțuri de pe fața cu crucea albă.

 

Pasul 3

Până la punctul anterior, totul a fost intuitiv. De acum va trebui să folosești niște algoritmi pentru  a rezolva cubul Rubik. Pătrățelul din centrul fiecărei fețe ar trebui să se potrivească la acest nivel cu rândul de jos. Astfel, nu mai rămâne decât să completați culorile rămase.

 

Pasul 4

Este posibil ca în încercările de a potrivi celelalte fețe, partea cu crucea să nu mai fie la fel aranjată. Așadar, va trebui să încerci să o pui din nou în ordine.

 

Pasul 5

Cele patru colțuri ale feței superioare trebuie să se potrivească. Pentru a face acest lucru trebuie să procedezi astfel: mută partea cu pătrățelul colorat din stânga în sus, după care prima linie formată de sus mut-o spre dreapta. Șirul mutat inițial – cel din stânga, sucește-l acum în jos. Răsucește cubul spre dreapta, iar fața care îți apare este cea care trebuie lucrată astfel: primul șir de sus mută-l spre stânga. Acum răsucește cubul cu totul spre stânga, iar fața care îți apare este cea care trebuie lucrată: rândul din stânga mută-l în sus. Primul rând de sus, mută-l spre stânga, iar primul rând din stânga mută-l în jos. Primul rînd de sus trebuie mutat în stânga. După ce ai făcut asta, rândul de sus care îți apare îl muți tot spre stânga.

 

Pasul 6

Vei observa că apropae toate piesele sunt unde trebuie, cu excepția câtorva colțuri care trebuie aranjate după cum urmează: cubul trebuie ținut cu piesa care trebuie  mutată în colțul de sus dreapta. Șirul care corespunde acestei pătrățele îl muți în jos. Ultimul șir îl răsucești spre stânga,  după care același șir care corespundea pătrățelului din dreapta sus îl muți în sus. Aceasta este metoda RDR. O să ți e parcă că ai stricat tot cubul dar nu trebuie să-ți faci probleme. Cubul se va aranja imediat ce toate colțurile vor fi la locul lor. După aceste mișcări, repetă încă o dată metda RDR.

 

 

(Sursa: publika.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments