Evazionistul Năsturaș a fost trimis în judecată, după ce a dat o gaură bugetului de stat de peste 100.000 de euro

0
230

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Năsturaş Sorinel Gabriel, în vârstă de 55 de ani, cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de „evaziune fiscală” în formă agravată şi continuată.

 

„În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în calitate de administrator statutar al  S.C. MOLDEDIL DESIGN S.R.L. Iaşi, având ca principal obiect de activitate „lucrări de construcţii clădiri”, în perioada 2008-2011, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a omis evidenţierea în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate cu S.C.CONEST S.A. Iaşi, Universitatea  Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi şi A.N.A.F. – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi şi a veniturilor realizate, în valoare de 1.257.305 lei, ca urmare a lucrărilor de construcţii prestate celor trei beneficiari. Prejudiciul în dauna bugetului de stat a fost estimat la suma de 498.572 lei (echivalentul a peste 100.000 euro)”, arată magistrații în documentele înaintate instanței de judecată.

 

Prejudiciul nu a fost recuperat, iar în cauză nu au fost instituite măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri aparţinând inculpatului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments