Eveniment important pentru învăţământul românesc organizat de un important colegiu ieşean

0
89

Pe data de 7 mai 2016 Colegiul Naţional ”Garabet Ibrăileanu” Iași a organizat Conferința Internațională “Forum theatre – a non-formal teaching method în European context“. Conferința s-a desfășurat în cadrul proiectului de parteneriat strategic între școli ”Forum Theatre – a Learning Instrument for Education” și a fost finanțată de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

 

Conferința a avut ca scop diseminarea ghidului metodologic ”Forum theatre – a non-formal teaching method în European context” precum și inițierea dialogului între participanți cu privire la soluții pentru  implementarea metodei teatru forum în cadrul disciplinelor școlare, la orele de consiliere sau ca disciplină opțională. Pe lângă informarea participanților cu privire la ghidul metodologic, conferința a avut ca obiective stimularea creativității didactice prin aplicarea metodei teatru forum în procesul de predare/învățare și schimbul de bune practici. Activitățile s-au desfășurat sub formă de prezentări, ateliere de lucru, discuții interactive.

 

 

Au fost prezenți peste 40 de profesori și consileri școlari de la școli din județele Iași, Botoşani, Vaslui, Constanța, Bacău, Suceava, Prahova, Neamț și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Filosofie și Științe sociale, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională. Participanții din străinătate provin de la licee din Republica Moldova (Criuleni, Edineț, Căușeni), Ucraina (Cernăuți), Spania etc.

 

 

„Ghidul metodologic este instrumentul pe care dorim să îl prezentăm în scopul cunoașterii și aplicării acestei metode, indiferent de materia pe care profesorul o predă. Este imposibilă introducerea metodei teatrului forum dacă profesorul nu este încrezător sau convins de beneficiile pe care aceasta le aduce, fiind afectat astfel succesul întregului proces de învăţare/evaluare. Sperăm că, prin participarea la această conferință,  profesorii să înțeleagă mai bine interconexiunile dintre educația formală și cea non-formală, să utilizeze metodă la clasă, iar procesul educațional să devină mai atractiv, printr-o abordare participativă și interdisciplinară, în conformitate cu așteptările elevilor și părinților, dar și cu specificul pieței muncii.” a declarat coordonatorul proiectului, prof. Oana Vulpe.

 

Opiniile exprimate în cadrul seminarului au reflectat doar punctele de vedere ale autorilor şi nu a reflectat neapărat punctul de vedere al Comisiei Europene. Participarea la acest eveniment a fost GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments