Condamnare EXEMPLARĂ. 6 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE pentru fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

0
87

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat, azi, la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Sentința nu este însă definitivă.

 

Pe lângă pedeapsa de 6 ani și 6 luni de închisoare, magistrații Tribunalului Cluj au cerut și confiscarea de la Horea Uioreanu 281.000 de lei și 32.000 de euro, sume pe care acesta le-a fi primit drept mită de la doi oameni de afaceri, condamnați și ei în acest dosar, scrie Monitorul de Cluj.

 

„Tribunalul Cluj l-a condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. De asemenea, omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, iar Vasile Pogăcean la trei ani de închisoare cu executare”, a menţionat Simona Trestian.

 

Din acea sentință, Tribunalul a dispus și condamnarea lui Ioan Petran, profesor universitar și consilier județean PNL, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și a directorului UTI Gabriel Davidescu la doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare.

 

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare la Curtea de Apel Cluj.

 

Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA în 28 mai 2014 pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, şi, ulterior, arestat preventiv pe 29 de zile, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

 

Cei trei se află din 30 martie 2015 sub control judiciar.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments