Film românesc premiat la CANNES

0
112

FOTO: samm-honfleur.com

Premiul este acordat anual de Radio France Culture celui mai bun film care a fost lansat în ultimul an în cinematografele din Franţa, iar ceremonia de decernare a premiului s-a desfăşurat sâmbătă la Pavillion Unifrance din cadrul Festivalului internaţional de film de la Cannes.

 

Filmul documentar ”Toto şi surorile lui”, în regia lui Alexander Nanau a obţinut Prix France Culture Cinema 2016 în cadrul Festivalului internaţional de film de la Cannes, se arată într-un comunicat remis AGERPRES. Cu acelaşi prilej, cineastul american Frederick Wiseman a fost onorat cu Prix France Culture Cinema Consecration.

Filmul lui Alexander Nanau a fost votat de zeci de studenţi care studiază pentru a deveni critici de film dintr-o listă de cinci filme documentare nominalizate. Celelalte patru producţii care au fost nominalizate pentru acest premiu au fost: ”Janis Joplin”, de Amy J. Berg, ”Une jeunesse allemande”, regizat de Jean-Gabriel Périot, ”Je suis le people”, de Anna Rousillon şi ”Les Ogres”, regizat de Léa Fehner.

Documentarul, prezentat în Franţa cu titlul „Toto et ses soeurs”, a avut premiera mondială în septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian, iar la 17 mai va fi lansat în Franţa pe format DVD.

 

 

(Sursa: dcnews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments