Finul lui Iacoban, fripturist la SC Fotbal SA. Nepotismul, boala de care toate partidele se leapădă la televizor şi de-abia aşteaptă să o ia

0
330

Iacoban (primul din stânga, în picioare) şi finul său (al treilea din stânga sus), o echipă „pe cinste”

Junele Marian Nistor a devenit membru CA la Fotbal SA, o societate-fantomă care administrează câteva spații ale Primăriei. Principala calitate a lui Nistor: e discipolul liderului PSD, fiind și nășit de acesta.

 

Naşu’ are gijă de fin. O arată şi traseul lui Marian Nistor, un tânăr care evoluează profesional sub pulpana „magistrului” său din PSD, Sorin Iacoban.

 

De la gratuit la plătit

În ultima perioadă, societatea Fotbal SA, unde este acţionar şi Primăria Iaşi, trece printr-o serie de transformări. În urmă cu aproape două săptămâni a fost organizat un concurs pentru completarea Consiliului de administraţie (CA) după demisia lui Andrei Trofor şi încetarea mandatului deţinut de Cosmin Coman, fostul director de proiecte europene din Palatul Roznovanu. În noua componenţă apare un nume aparent necunoscut: Marian Nistor.

Acesta este un apropiat al deputatului PSD, Sorin Iacoban. Mai exact, Iacoban l-a cununat pe Nistor, cel din urmă fiind şi administrator de patrimoniu la Direcţia Servicii Studenţeşti din cadrul Universităţii Tehnice, organizaţie de la conducerea căreia Iacoban s-a suspendat când a devenit deputat, în 2012. „În CA sunt cinci membri, iar indemnizaţia este de 700 de lei. Anterior, Marian Nistor a fost în Adunarea Generală a Acţionarilor unde membrii nu sunt plătiţi. Acum este în componenţa Consiliului de Administraţie”, a declarat Romeo Olteanu, directorul Fotbal SA.

 

Societate controversată

În conformitate cu ultima hotărîre din cadrul CA al societăţii, activitatea acesteia se va desfăşura, începând cu această săptămână, într-un nou sediu, situat pe Bulevardul Independenţei. Obiectul de activitatea al Fotbal SA este de subînchiriere a mai multor spaţii centrale deţinute de municipalitate. Majoritatea veniturilor realizate sunt redirecţionate, sub titlul de finanţare, către echipa de fotbal CSMS Iaşi.

Veniturile anuale înregistrate de societate depăşesc pragul de 1,2 milioane lei. Activitatea societăţii a stârnit controverse, opoziţia PNL cerând ca afacerile de la Fotbal SA să devină tranparente.

La cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local, de luna trecută, primarul Mihai Chirica a cerut liberalilor să propună un nume pentru completarea AGA din cadrul Fotbal SA. „Nu facem nicio propunere. Noi propunem să desfiinţăm această societate”, a declarat Marius Dangă, liderul consilierilor locali PNL.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments