Fly Dubai va introduce de anul viitor o cursă directă Iași – Dubai

0
188
 FOTO: newsair.ro
Poză simbol
Compania Fly Dubai va introduce, de anul viitor, o cursă directă Iași – Dubai, a anunțat, vineri, la Iași, directorul comercial al companiei, Hamad Obaidalla, care a mai precizat că de săptămâna viitoare vor fi efectuate zboruri zilnice între București și Dubai.

 

Aeroportul Iaşi a primi astăzi vizita unei delegaţii Flydubai, aflată pentru prima dată în regiunea noastră, fiind una dintre cele mai importante companii din lume şi cea mai puternică în ceea ce priveşte numărul de pasageri.

 

Prezenţa conducerii companiei Flydubai la Iaşi înseamnă un pas important pentru evoluţia aeroportului nostru, precum şi oportunitatea că Iaşul să fie conectat direct cu centrul aviaţiei mondiale.

 

Aşa cum s-a anunţat astăzi, în cadrul conferinţei de presă, din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii în programul de zbor a cursei directe Iasi–Dubai şi retur, pentru început cu două frecvenţe pe săptămână.

 

 

Compania Flydubai a constatat, în urma studiilor şi a datelor culese de echipa tehnică şi în urma negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iaşi, că piaţa din regiunea noastră are un potenţial uriaş, iar realizarea unei conexiuni directe Iasi-Dubai va aduce beneficii în economia locală. Iaşul a devenit atractiv pentru noul operator, prin infrastructura modernă şi facilităţile aeroportuare conforme cerinţelor ICAO, dar şi prin serviciile de calitate, remarcându-se prin modul corect în care s-a dezvoltat într-un timp foarte scurt.

 

Directorul companiei Flydubai, prezent astăzi la Iaşi, a anunţat că urmează să fie făcuţi şi alţi paşi în realizarea unui proiect durabil cu oraşul nostru, iar asta înseamnă vizite la Iaşi, pentru evaluări tehnice, începând chiar de lună viitoare.

Hamad OBAIDALLA, Director Comercial al companiei Flydubai: „Datele înregistrate în România arată că piaţa este foare importanţa câtă vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbeşte cu insistenţă despre conectivitate, lucru care demonstrează cât de importantă este aceasta conectivitate pentru regiunea dumneavoastră. De atfel, succesul companiei noastre constă tocmai în ideea de conectivitate,  legând mai multe culturi, realizând legături între oameni. Am evaluat, am urmărit şi monitorizat evoluţia Aeroportului Iaşi şi ne interesează ideea de a realiza zboruri între Dubai şi Iaşi. Avem o echipă care vine în România şi face studii de vizibilitate în această privinţă. Există, într-adevăr, potenţial uriaş pe piaţa în Iaşi din N-E României către Dubai, şi din Dubai către restul lumii”.

 

 

 

Marius BODEA, Preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi:  „Suntem onoraţi să avem alături de noi conducerea Flydubai, o companie tânără, de mare prestigiu, care înregistrează, poate, cea mai mare dinamică în zona unde operează.   

Aeroportul Iaşi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii trei ani, însă regiunii noastre, cu un areal de depăşeşte 5 milioane de cetăţeni, îi lipseşte o conectivitate transoceanica, legătură cu un hub mondial, cum este Dubai. Începerea acestor discuţii sunt foarte importante pentru Aeroportul Iaşi, pentru stabilirea parteneriatului cu compania Flydubai. Cu această legătură, regiunea noastră trece la un alt nivel – ca să fii conectat cu cel mai important hub al aviaţiei la nivel mondial şi cu cea mai atractivă destinaţie din lume, Dubai, este o şansă uriaşă pentru Iaşi.

Practic, această conexiune va duce la bunăstare comunităţii noastre. Iar faptul că ajungem în hubul Emirates, Flydubai, plecând din Iaşi, cu Flydubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, înseamnă că vom putea ajunge peste tot în lume. Asta reprezintă evoluţie într-o comunitate. Le mulţumesc oaspeţilor pentru efortul de a veni la Iaşi şi pentru perspectiva îmbucurătoare de a avea o conexiune directă cu polul mondial al aviaţiei”.

 

         

Compania Flydubai a început să efectueze zboruri spre Europa Centrală şi de Est din 2014, România numărându-se printre cele mai puternice pieţe din regiune. Următorul pas pe care FlyDubai intenţionează să îl facă este acela de a-şi dezvolta afacerea şi în alte oraşe din ţară, Iaşul devenind nouă zona de maxim interes, după Bucureşti, unde sunt deja operate  zboruri zilnice.

 

Flydubai deţine o flotă de 49 de aeronave şi săptămânal efectuează câte 1600 de zboruri spre 90 de destinaţii din întrega lume, din Aeroportul Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume, folosit de aproximativ 70 de milioane de pasageri anul trecut, din care 9 milioane au fost deserviţi de Flydubai.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPNL Iași, plângere penală împotriva lui Mihai Chirica: „Utilizează bugetul Primăriei pentru a-și finanța campania electorală”
Articolul următorConcluziile şedinţei CSAT privind situația sistemului de sănătate
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments