Gafă a reginei Angliei surprinsă de o cameră indiscretă. Ce a spus Elizabeta a II-a despre oficialii chinezi

0
128

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit, al Marii Britanii și Irlandei de Nord, surprinsă de o cameră indiscretă, a afirmat marți că unii oficiali chinezi au fost „foarte nepoliticoși”.

 

Suverana britanică a făcut această afirmație într-o convorbire cu Lucy D’Orsi din conducerea poliției londoneze, care îi relata despre dificultățile întâmpinate în timpul vizitei de stat a președintelui chinez Xi Jinping din luna octombrie a anului trecut.

Un purtător de cuvânt al palatului regal a refuzat să comenteze „conversațiile private ale reginei”, desfășurate în cadrul unui eveniment organizat pentru a 90-a aniversare a suveranei britanice. El a subliniat totuși că vizita lui Xi Jinping a fost „un adevărat succes”, toate părțile implicate „conlucrând strâns pentru a se asigura că totul se desfășoară bine”.

 

Nu există deocamdată nicio reacție din partea autorităților chineze. Totuși, când afirmațiile reginei au fost relatate la postul BBC World, emisiunea a fost întreruptă în China.

 

Tot marți, cu câteva ore înainte, premierul David Cameron a fost surprins, tot de o cameră indiscretă, spunându-i reginei că Nigeria și Afganistan că sunt „poate cele mai corupte două țări din lume”.

 

„Este stânjenitor pentru noi, ținând seama de activitatea bună pe care o desfășoară președintele”, a scris pe Twitter Garba Shehu, purtător de cuvânt al președintelui nigerian, Muhammadu Buhari.

 

 

(Sursa: publika.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments