Geroge Copos, urmărit penal pentru PLAGIAT. Lucrarea declarată de comisia de etică drept „un plagiat subtil”, l-a scos din pușcărie

0
97

Fostul finanțator al echipei de fotbal Rapid, George Copos, este urmărit penal pentru plagiat. Potrivit Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, cartea pe teme istorice semnată în închisoare nu este originală.

 

Copos este urmărit penal pentru plagiat, în cazul lucrării care i-ar fi adus reducerea perioadei petrecute în spatele gratiilor.

 

Intitulată „Alianţe matrimoniale în politică principilor români din ţară Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, această a fost declarată de comisia de etică a Universităţii Bucureşti „un plagiat subtil” după lucrarea de dizertaţie a istoricului Cătălin Parfene „Domnii Ţărilor Române şi sud-estul Europei, Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI)”.

 

Volumul publicat de George Copos în anul 2014 a fost analizat de trei profesori universitari. Concluzia lor: „Comisia consideră că avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, realizat prin copiere deghizată şi repovestire. Nu este vorba despre un clasic copy-paste”, a declarat Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică.

 

Fostul finanţator al Rapidului a scris după gratii 5 cărţi în 13 luni şi astfel a beneficiat de o reducere de cinci luni a pedepsei.

 

În martie 2014, George Copos a fost condamnat la 3 ani și 8 luni cu executare în dosarul Transferurilor. În august, fostul finanțator al Rapidului a fost condamnat la încă patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I.

 

În mai 2015, el a fost eliberat condiționat pentru că a executat fracţia de pedeapsă prevăzută în mod obligatoriu de lege, a fost disciplinat, stăruitor în muncă şi a dat „dovezi temeinice de îndreptare”, a arătat Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei de punere în libertate.

 

(Sursa: EVZ.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments