Gregorian Bivolaru, greu de extrădat. Prins cu pașaport fals, nume fals, condamnat și, totuși, greu de judecat

0
191

Gregorian Bivolaru rămâne deocamdată de neatins pentru autorităţile române. Judecătorii din Franţa au amânat pentru a treia oară decizia privind extrădarea fostului lider MISA.

 

Încă aşteaptă o serie de răspunsuri din partea oficialilor suedezi. Bivolaru a trăit 12 ani în Suedia, ţară unde a primit şi azil politic.

 

De mai bine de două luni, judecătorii francezi nu i-au nicio hotărâre în privinţa lui Bivolaru. Instanţa de la Paris vrea să afle ce statut are liderului spiritual al MISA în Suedia.

 

Elodie Jorneau, avocata lui Gregorian Bivolaru: „Un anumit număr de întrebări au fost puse de către procurorul general, de exemplu, dacă statutul de refugiat i-a fost acordat domnului Bivolaru în acelaşi timp sau după ce şi-a schimbat identitatea. El era un refugiat încă din 2006 şi bineînţeles că autoritățile suedeze erau la curent cu acuzaţiile care îi fuseseră aduse şi că acesta este motivul pentru care primise statut de refugiat.”

 

Dacă se dovedeşte că Gregorian Bivolaru este refugiat politic în Suedia, atunci autorităţile române vor întâmpina o nouă problemă.

 

Practic, autorităţile de la Stockholm ar putea să se opună cererii României.

 

În acest moment, magistraţii francezi nu ştiu dacă faptul că guru Bivolaru a călătorit în Franţa cu un paşaport fals constituie infracţiune în Suedia şi ar putea atrage după sine retragerea statutului de azilant politic al acestuia.

 

În 23 martie, în faţa autorităţilor franceze care îl au în custodie, Bivolaru a transmis prin avocaţi că este persecutat de serviciile de informaţii române care ar fi fost pe urmele lui şi în Suedia, ţară care îl găzduieşte. Acesta ar fi fost şi motivul pentru care guru ar fi fugit în Franţa cu un paşaport bulgăresc fals.

 

Dacă va fi trimis în România, Bivolaru ar trebui să execute o pedeapsă de 6 ani. Pe numele lui există o condamnare definitivă, emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments