Irina Socol, fost preşedinte Siveco, condamnată la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare

0
139

Fostul preşedinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată, marţi, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

SIVECO a câştigat de-a lungul anului multe contracte cu statul. Unele acorduri au fost mari. Potrivit datelor publicate în martie de Agenţia pentru Agenda Digitală, SIVECO a câştigat împreună cu Teamnet un contract de 129 de milioane de lei de la APIA. A fost a treia cea mai mare achiziţie publică de serviicii IT din ultimii cinci ani. Tot SIVECO a fost subcontractant în al şaselea contract ca mărime, unul de 61 de milioane de lei acordat de Institutul Naţional de Cercetare Informatică, transmite Capital.

 

Procurorii spun că, sub conducerea Irinei Socol, SIVECO ar fi încheiat tranzacții fictive cu firme ale unor persoane din Sinteşti care aveau ca activitate colectarea fierului vechi. Bugetul ar fi fost prejudiciat astfel cu trei milioane de euro.

 

În urmă cu câteva zile, Irina Socol şi-a cedat gratuit acţiunile pe care le deţinea la SIVECO. Participaţia sa a fost transferată către 35 de manageri din cadrul companiei. Socol este cofondator SIVECO şi a ocupat postul de preşedinte al companiei IT până la izbucnirea acestui scandal de evaziune fiscală.

 

 

(Sursa: capital.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments