L-au prins pe fiu-su! Judecătorii ieșeni, băgați în ceață: identitatea unuia dintre suspecții la Jaful Secolului nu este confirmată

0
84

Răsturnare de situaţie, într-o şedinţă de judecată. Magistraţii din Iaşi, trebuiau să judece extrădarea în Italia, a unui bărbat suspectat că a furat tablouri în valoare de 17 milioane de euro din Verona.

 

Când colo, surpriză. Respectivul se numeşte Anatolie Burlac, la fel ca tatăl său şi cum italienii, nu au fost expliciţi în privinţa vârstei, judecătorii noştri nu au fost convinşi că-l au în faţă pe adevăratul vinovat.

 

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în muzeului Castelvecchio din Verona se văd trei bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în negru.

 

După ce i-au imobilizat pe casieră şi pe paznic au furat 17 tablouri în valoare de 17 milioane de euro. Printre acestea, o „Madonă” de Tintoretto şi „Portret de femeie” de Rubens.

 

Anchetatorii italieni au arestat până acum 10 cetăţeni din Republica Moldova şi 2 din Italia în cazul acestui jaf. Al 13-lea, Anatolie Burlac, reţinut de poliţiştii de frontieră pe 4 mai la Vama Albița, este deocamdată doar suspect.

 

Liliana Bodrug, avocatul suspectului: „Dumnealui s-a declarat nevinovat. Am făcut dovada că în acea perioadă, când s-a săvârşit presupusul furt, dansul se afla pe teritoriul Republicii Moldova”

 

În plus, în mandatul de extrădare al poliţiei italiene nu se specifică vârstă, ci doar numele „Anatolie Burlac-tatăl”, sintagma care i-a pus pe magistraţi pe gânduri.

 

În aceste condiţii tânărul de 29 de ani prezentat ieri instanţei susţine că el este nevionovat.

 

Liliana Bodrug, avocatul suspectului: „Din descrierea faptelor, aşa cum rezultă din mandatul european de arestare, se pare că se face vorbire despre tatăl acestuia, persoană mult mai în vârstă. Într-adevăr este şi o coincidenţă de nume, îi cheamă la fel, Burlacu Anatolie – tatăl”

 

Drept urmare instanţa de judecată a amânat până pe 17 mai luarea unei decizii. Autorităţile italiene trebuie să specifice cât mai repede vârsta şi semnalmentele celui pe care îl au în vedere.

 

Citește și EXCLUSIV. Unul dintre participanții la JAFUL SECOLULUI din Italia, prins la Vama Albița. Hoţii au furat tablouri de 17 milioane de euro de la un muzeu din Verona

 

În urma mandatului, ancheta autorităţilor s-a întors la punctual zero. Poliţiştii fac acum din nou cercetări şi încearcă să dea de urma adevăratului făptaş şi anume, tatăl tânărului reţinut, un bărbat cu acelaşi nume, de 55 de ani.

 

În luna martie, presa din Italia lansa ipoteza potrivit căreia tablourile furate de la Verona s-ar afla în Republica Moldova, sau chiar în pinacoteca unui rus bogat.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments