Liviu Dragnea: „Mi-aș dori ca Ponta să devină președintele Camerei Deputaților”

0
80

Fostul premier revine în forță în viața publică, fiind susținut de o mare parte a colegilor să preia conducerea Camerei Deputaților. Liviu Dragnea l-ar prefera însă pe deputatul Florin Iordache, în locul lui Zgonea. Deocamdată doar șe fii organizațiilor județene din Olt și Giurgiu au declarat public că Victor Ponta ar trebui să preia șefia Camerei Deputaților, dar, neoficial, susținerea de care se bucură acesta este mult mai mare, scrie EVZ.ro.

„Este iubit de primari”
„Eu spun un punct de vedere personal, că Victor Ponta cred că ar fi o soluţie bună (…) dar asta nu depinde de mine”, a declarat Paul Stănescu, președintele PSD Olt. „Chiar merită Ponta să se afle la conducerea Camerei Deputaţilor, avem o părere foarte bună privind acest lucru, Ponta a fost un premier foarte bun şi chiar este iubit de primari, de organizaţii şi merită, ar fi un lucru foarte bun”, a spus și vicepreşedintele organizației PSD din județul Giurgiu, Constantin Cărăpănceanu. Un alt vicepreședinte al organizației a apreciat că Ponta „a dovedit că are o pregătire temeinică, că are maturitate politică”.

În așteptarea unei decizii, care va fi luată imediat ce politicienii revin din vacanța de Paști, Victor Ponta a reapărut în public, alături de soție și cei doi copii. Postul România TV l-a surprins, în Noaptea de Înviere, într-o biserică dintr-un sat de lângă Balcic.

 

Dragnea nu-l vrea înapoi

În schimb, Liviu Dragnea nu pare atât de fericit de posibila revenire a fostului premier. Întrebat dacă i-a propus acestuia să preia conducerea Camerei, președintele PSD a dat un răspuns ironic: „Domnul Victor Ponta e pregătit pentru foarte multe funcţii, pentru toate funcţiile”. Surse din PSD susțin că Dragnea l-ar prefera pe deputatul Florin Iordache, în prezent vicepreședinte al Camerei Deputaților. El este considerat a fi artizanul modificărilor legislative care urmau să fie promovate în „Marțea Neagră”. La 10 decembrie 2013, comisia juridică a Camerei, din care Iordache face parte, a propus o serie de modificări controversate a unui pachet de legi, printre care cea a amnistiei și grațierii, a lobby-ului, precum și a Codului Penal. Cu toate acestea, în cazul lui Liviu Dragnea s-a înregistrat o schimbare de atitudine:

”Am stabilit cu Victor Ponta să ne vedem, după Paşte, şi funcţia de preşedinte de la Camera Deputaţilor, dar şi multe altele. O să convenim şi o să anunţăm şi partidul. Eu nu fac astfel de anunţuri la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru această funcţie. Victor Ponta era un preşedinte mai bun decât actualul preşedinte al României”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, luni seară, la România TV.

„Dâncu e foarte eficient”

În primul interviu dat de Victor Ponta, după demisia din fruntea Guvernului, el a spus că Vasile Dâncu ar fi un bun președinte al PSD, dacă Dragnea ar părăsi funcția. „N-ar fi rău ca Vasile Dâncu să fie urmașul lui Liviu Dragnea, e foarte eficient”, a declarat Ponta, în emisiunea lui Felix Rache, difuzată de Antena 3. Declarația a venit exact în ziua în care Valeriu Zgonea făcea presiuni pentru ca Dragnea, condamnat penal la doi ani de închisoare, cu suspendare, să se retragă. Nu este prima săgeată pe care fostul premier o trage către succesorul său la șefia PSD. În ianuarie, pe Facebook, el l-a înțepat pe Dragnea, plecat în vacanță în Brazilia: „Pentru că toţi cei care ar trebui să vorbească din păcate tac (din indiferenţă, teamă sau pur şi simplu pentru că sunt în vacanţă în ţări tropicale), pot să spun eu simplu şi clar: E foarte bine să fie mărit salariul minim pe economie la 1.200 RON de la 1 ianuarie!”

 

(Sursa: EVZ.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments