„Micii datornici” din Iași lasă un gol de 75 de milioane de lei la buget. Printre „uituci” sunt și cei puși să administreze orașul

0
138

Lista ANAF cu „micii datornici” publicată luni seara cuprinde 187.230 de contribuabili persoane fizice care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016. Dintre aceștia, aproximativ 4.500 sunt din Iași, valoarea totală a datoriilor către bugetul de stat fiind de peste 75 milioane lei.

 

Fiscul ieşean are de recuperat cei mai mulţi bani de la notarul Mihai Şuleap, aproximativ 6 milioane lei, însă pe lista persoanelor fizice din Iaşi cu datorii se află şi alte personalităţi locale: notari, avocaţi, medici, executori, oameni de afaceri sau edilii importanţi precum Gheorghe Nichita ori Mihai Chirica. Pe listă sunt şi mulţi necunoscuţi cu datorii uriaşe, scrie „Ziarul de Iași”.

 

Locul secund pe lista ANAF este ocupat de Mihai Dumitroaie din Paşcani, ce datorează la bugetul de stat circa 3,19 milioane lei. Poziţia a treia îi revine lui Valeriu Boicenco, ce datorează la bugetul de stat circa 1,43 milioane lei. Din urmă vine tare Marius Gabriel Ţigănescu din Pașcani cu 948.000 de lei. Acesta are o Întreprindere Individuală deschisă ce se află în procedură de insolvenţă la cererea Fiscului. Pe locul cinci se găseşte Valerica Irimia din Iaşi, cu un debit de 1,19 milioane lei, din care peste 920.000 lei sunt accesorii calculate la debitul principal neachitat, potrivit listei ANAF.

 

Lista publicată de ANAF cuprinde şi două nume surpriză de pe scena politico – administrativă locală. În primul rând, primarul suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita, în prezent trimis în judecată sub control judiciar, are de plătit la bugetul de stat peste 116.000 lei. Suma provine dintr-o amendă pe care primarul Nichita a primit-o anul trecut în urma unei hotărâri definitive şi irevocabile, într-unul din procesele intentate de cetăţeni pentru neeliberarea conform legii a unor documente la cerere. Pe listă figurează şi viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica. Acesta nu are un debit foarte mare, fiind printre ieşenii de la coada clasamentului, cu o sumă de 1.617 lei, din care 1.609 lei debit principal şi 8 lei penalităţi.

 

Citește mai mult AICI

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments