Militari din șase țări, implicați în exercițiul „Platinum Eagle 16.1” din poligonul Smârdan, de lângă Galați

0
116

Un număr de 350 de militari din şase ţări participă, în perioada 9 – 16 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, judeţul Galaţi, la modulul de pregătire „Platinum Eagle 16.1” din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).

 

Purtătorul de cuvânt al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi, plutonier major Marius Paraschiv, la acest modul de pregătire participă militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia şi Statele Unite ale Americii. România este reprezentată de 120 de militari din Forţele Terestre aparţinând Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.

 

Obiectivul principal al exerciţiului este antrenarea în comun a subunităţilor participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii.

 

BSRF-16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA, care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.

 

Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments