Militarii americani care participă la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, blocați de pro-ruși la Sculeni (FOTO)

0
137

Peste 100 de maşini şi unităţi de tehnică militară din Statele Unite ale Americii au ajuns, în această dimineaţă, pe teritoriul Moldovei prin intermediul punctului de trecere a frontierei Sculeni. În acest context, deputații socialiști împreună cu mai mulți activiști protestează pentru a nu permite trecerea militarilor, transmite realitatea.md.

„Deputații socialiști împreună cu activiștii socialiștii au blocat punctul de trecerea în Republica Moldova prin vama Sculeni. În prezent se verifică documentele soldaților și echipamentelor NATO”, a scris Dodon pe pagina personală de Facebook.

Aplicaţiile, la care vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

 

Scenariul exerciţiului, care se va desfăşura în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor. În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

 

Militarii americani, care urmau să treacă luni Prutul, vor ajunge în Republica Moldova marți. Evenimentul a fost amânat din cauza echipamentului, care încă nu a ajuns la destinație. Informația a fost confirmată pentru Realitatea TV de către Ministrul Apărării, Anatol Șalaru.

 

Anatol Șalaru a precizat că americanii vor ajunge marți la baza militară din satul Negresti, Strășeni, unde vor avea loc demonstrații de forță. La exerciţiile comune ”Dragon Pioneer 2016” vor participa 165 de militari moldoveni. Aplicațiile vor fi axate pe acordarea de îngrijiri medicale, exerciții de demolări și supravețuire în condiții de câmp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Sursa: realitatea.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments