Ministrul Justiției anunță simplificare procedurilor de SECHESTRARE a bunurilor obținute din infracțiuni de CORUPȚIE

0
86

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate va fi operaţională, ceea ce presupune ca, pe durata procedurilor penale, produsul obţinut din infracţiuni de corupţie să poată fi de îndată sechestrat şi, în urma unei hotărâri judecătoreşti, să poată fi redat societăţii, a spus ministrul Justiţiei, Raluca Prună. Ea a anunţat că are în vedere posibile îmbunătăţiri ale cadrului legislativ de luptã împotriva corupţiei.

 

Ministrul Prună participã la Londra, la Summit-ul internaţional anticorupţie, alãturi de delegaţii din 50 de state.

 

În faţa adunãrii, premierul britanic, David Cameron, a anunţat înfiinţarea unui forum global pentru recuperarea bunurilor furate, dar şi noi mãsuri de combatere a fluxurilor de bani murdari în afacerile imobiliare din Regatul Unit.

 

Potrivit France Presse, declaraţia semnatã ieri dupã-amiazã de participanţi, printre care secretarul de stat american, John Kerry, şefa FMI, Christine Lagarde, şi preşedintele Bãncii Mondiale, Jim Yong Kim, promite noi acţiuni la nivel global în lupta împotriva corupţiei.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCrin Antonescu, audiat la DNA Ploieşti în urma plângerilor fostei nore a lui Măgureanu
Articolul următorMarius Bodea, soluții pentru piețele agroalimentare. „Îmi pun întrebarea dacă această stare de fapt nu este menținută premeditat, pentru a face loc hypermarketurilor”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments