Moscova trimite noi unități ale Gărzii Naționale în Donbas

0
100

FOTO: timpul.md

Serviciul de informatii al Ministerul Apărării din Ucraina (GUR) a anuntat despre sosirea în Debalțevo (Donabs) a 70 de militari din noua ”armata personala” a lui Putin – Garda Naționala a Rusiei. Scopul prezentei militarilor este cel de contracarare a fenomenului dezertarilor militarilor ruși, scrie Tsenzor.NET, citează timpul.md.

„A fost inregistrata sosirea în Debalțevo a unei unitati a Garzii Naționale a Rusiei (aproximativ 70 de persoane). Unitatea nu se subordoneaza comandantului local al fortelor armate – colonelul O. Busuev – și este destinata să contracareze dezertările militarillor rusi în caz de reluare a ostilităților active „, – spune raportul.

 

De asemenea, GUR semnaleaza noi livrari de arme, echipamente militare și carburanți & lubrifianți de pe teritoriul Federației Ruse în localitati din estul Ucrainei: Krasnodon – 15 unități blindate pe șenile; Novoazovsk – trei cisterne cu combustibil.

 

În plus, GUR a semnalat prezența unor arme moderne în dotarea ”rebelilor” din Corpurile de armata 1 si 2. Este vorbadespre unități de drone aeriene 1 AK – UAV „Orlan-30”; 7 unități de artilerie motorizate (Debalțevo) si un punct mobil de informații PRP-4A „Argus”.

 

„Partea ucraineană a furnizat informațiile respective reprezentanților misiunii seciale de monitorizare a OSCE, reclamand prezența tancurilor, sistemelor de artilerie cu calibru de peste 100 mm, tunuri autopropulsate și sisteme de rachete Grad în localitatile Karl Marx, Iasinovataia, Donețk, Polevoi și Kransoarmeisk” – se mai arata in comunicatul GUR.

 

 

(Sursa: timpul.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTaxi a lansat o nouă variantă a clipului „Despre smerenie”. Grigore Leşe, înlocuit de 35 de artişti (VIDEO)
Articolul următorVIRAL pe Internet. Cea mai stilată oaie din lume (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments