Nu ați depus declarațiile fiscale la timp? Vedeți ce trebuie să faceți pentru a evita DECIZIILE DE IMPUNERE DIN OFICIU de la Fisc

0
185

Având în vedere ca la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi mai sunt contribuabili care nu și-au îndeplinit în totalitate obligatiile declarative pentru anii 2011, 2012, 2013 si 2014, conform obligatiilor fiscale cuprinse în vectorul fiscal, se vor transmite, în perioada următoare, către aceștia DECIZII DE IMPUNERE DIN OFICIU pentru impozitele, taxele şi contribuţiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, pentru perioada de raportare ianuarie 2011 – decembrie 2014.

 

În conformitate cu dispoziţiile art. 107 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare şi în baza Ordinului Preşedintelui A.N.A.F. 962/11.03.2016 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată, este efectuata pe baza analizei a cel puţin 4 declaraţii fiscale dintr-o perioadă anterioară de 24 de luni de la luna pentru care se efectuează impunerea din oficiu, pentru declaraţiile cu termen de declarare lunar, respectiv 36 de luni, pentru obligaţiile fiscale cu termen de declarare trimestrial sau semestrial. Suma stabilită din oficiu se calculează ca medie aritmetică a sumelor de plată (pozitive) din declaraţiile analizate pe perioada anterioară şi se actualizează cu indicele anual al preţurilor de consum.

 

Având în vedere faptul că Deciziile de impunere din oficiu pentru anii 2011, 2012, 2013 și 2014 vor fi întocmite pe baza unei estimări, contribuabilii au posibilitatea ca, în termen de 60 de zile calendaristice de la data comunicării, să depună declaraţiile fiscale cu sumele corecte.

 

În cazul în care contribuabilii depun declaraţiile fiscale privind obligaţiile care au format obiectul acestor decizii, decizia de impunere din oficiu se desfiinţează la data depunerii declaraţiei fiscale.

 

Pentru a nu fi încadrat în categoria contribuabililor pentru care se vor emite DECIZII DE IMPUNERE DIN OFICIU pentru impozitele, taxele şi contribuţiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, vă rugăm sa verificați dacă v-ati îndeplinit în totalitate obligatiile declarative conform informațiilor  cuprinse în vectorul fiscal.

 

Vă informăm că listele cu Deciziile de impunere din oficiu emise de către  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi vor fi publicate în perioada următoare, în vederea comunicării conform prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,  pe pagina de internet a Agentiei Naționale de Administrare Fiscala: http://www.anaf.ro – Structura ANAF-DGRFP IASI – Info DGRFP-Licitatii și anunturi-Anunturi-Anunturi acte administrative și fiscale

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFESTIVALUL JUDEŢEAN „DE LA LUME ADUNATE ŞI-NAPOI LA LUME DATE”
Articolul următorSeven Hills Music World – Festival de Muzică organizat de Seven Hills International School. Copiii vor cânta alături de profesorii și părinții lor!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments