Piticul din „Urzeala Tronurilor” are o poveste incredibilă de viață! Uite ce familie frumoasă are!

0
2586

Tyrion Lannister este unul dintre personajele centrale din Urzeala Tronurilor. Deşi a avut ghinionul să se nască pitic, inteligenta l-a ajutat să îşi facă drum printre celelalte personaje spre a pune mâna pe putere. Aşa se face că, în ciuda tuturor nenorocirilor care i s-au întâmplat, a reuşit mereu să pice în picioare.

Pentru rolul sensational pe care îl face în Game of Thrones, Peter Dinklage a fost premiat deja cu un Emmy şi un Golden Globe, pe lângă numeroase alte nominalizări. În afară înălţimii, el însuşi denumindu-se “pitic”, actorul face notă discordantă printre colegii din serial şi prin faptul că este american, în vreme ce mjoritatea sunt originari din Marea Britanie. În vârstă de 47 de ani, Peter a cunoscut celebritatea relativ târziu în cinematografie, în 2003, în The Station Agent. Între timp, a mai jucat în multe filme, printre care Cronicile Narniei, Unchiul Vanya, X-Men.

S-a născut cu acondroplazie
Peter s-a născut cu acondroplazie, o anomalie a genei responsabile de creştere care nu îi lasă pe cei care o au să depăşească înălţimea de 1.45 m. El are 1,35 cm şi recunoaşte că nu i-a fost uşor să accepte această problemă, mai ales când era adolescent. Cu timpul, însă, s-a obişnuit şi a ajuns la concluzia că prin umor poate surmonta totul. Nu există tratament pentru această problemă, chirurgia fiind singura variantă de luat în calcul, însă sunt puţini cei care opteasca pentru această soluţie. În cazul lui, când avea 5 ani medicii au decis că e cazul să îi facă o operaţie pentru a-i îndrepta picioarele.

E vegetarian şi are o fetiţă
Mare susţinător al drepturilor animalelor, Peter este vegetarian de mai bine de 30 de ani, de când avea 16 ani. În 2005, el s-a căsătorit cu regizoarea Erica Schmidt, şi au împreună o fiică, Zelig, în vârstă de 4 ani.

 

 

(Sursa: ziarulring.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO mai ții minte pe Lucy Ewing? Uite cât de mult a îmbătrânit blonda din Dallas!
Articolul următorRusia și Putin, reclamați la CEDO pentru prăbușirea zborului MH17 al Malaysian Airlines
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments