Profit de pe urma Ceaușeștilor. 5000 de persoane au vizitat în prima lună fosta reședință din Primăverii a ultimului dictator comunist al țării

0
90

Expoziția Permanentă „Palatul Primăverii – fosta reședință a familiei Ceaușescu” a fost vizitată, în prima lună de la deschidere, de peste 5.000 de persoane, iar încasările s-au ridicat la 138.555 lei. Atât numărul vizitatorilor, cât și sumele încasate de RA-APPS sunt însă sub estimări.

 

Fosta reședință a soților Ceaușescu, cunoscut drept Palatul Primăverii, a fost deschis publicului începând din 19 martie, de miercuri până duminică, iar prețul unui bilet întreg variază între 15 și 45 de lei.

 

Reprezentanții Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) declarau, în martie, că și-au estimat zilnic un număr mediu de 650 de vizitatori și încasări zilnice aferente de circa 19.200 lei.

 

RA-APPS se baza foarte mult și pe turiștii străini, pentru care a pregătit ghidaje în limba engleză și pe care speră să îi atragă într-un circuit comun de vizitare cu Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului.

 

Veniturile de pe urma turiștilor au fost însă în prima lună doar la o treime din cele așteptate de reprezentanții RA-APPS. Asfel, încasările zilnice au fost de circa 6.500 lei, în loc de 19.200 lei, la un număr mediu de 250 de vizitatori zilnic, în loc de 650.

 

Chiar și în aceste condiții, reprezentanți ai Secretariatului General al Guvernului au declarat că Expoziția este „pe plus” în privința raportului cheltuieli-venituri.

 

RA-APPS va face oricum mai mulți bani de pe urma casei fostului dictator decât până în prezent, deoarece, în urmă cu doi ani, Guvernul Ponta a decis ca palatul să fie scos din baza de protocol și pregătit spre a fi oferit la vânzare de către RA-APPS, cu argumentul că nu mai este folosit decât de 3-4 delegații oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare. În condițiile în care Regia nu reușeste să își atingă în niciun an ținta de venituri din imobile vândute, este greu de crezut că pot fi găsiți cumpărători pentru Palatul Primăverii.

 

(Sursa: profit.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDoi botoșăneni, reținuți după cursa ilegală de mașini organizată sâmbătă în Darabani. O tânără de 22 de ani a murit
Articolul următorVIDEO. A greșit autobuzul. Un pervers a nimerit în mijlocul unui grup de femei furioase. Vezi ce a pățit
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments