Rezultate financiare pozitive în primul trimestru din 2016, la Aeroportul Iaşi

0
141

Primele trei luni ale anului 2016 au surprins din nou pe plus Aeroportul Iaşi. După ce la sfârşitul anului 2015, dezvoltarea aerogării ieşene s-a concretizatfinanciar,pentru prima dată în istoria sa, în profit contabil, în primul trimestru al acestui an Aeroportul Iaşi prezintă un nou rezultat financiar pozitiv. Concret, a fost consemnat un profit  contabil  estimativ, în valoare de 922.353 Ron, faţă de 300.000 Ron, cât a însemnat profitul contabil înregistrat în 2015.

 

Cu alte cuvinte, Aeroportul Iaşi a reuşit, în această etapă, să se desprindă de finanţarea Consiliului Judeţean, autoritatea tutelară, şi să nu mai folosească bani publici. Astfel, în primul trimestru al anului 2016, pentru activitatea de exploatare a bazei aeroportuare s-a înregistrat un profit contabil în valoare de 569.800 Ron, iar pentru activitatea economică, profitul contabil este de 352.553 Ron.

 

 

Marius BODEA, Preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi:

Aeroportul Iaşi demonstrează încă o dată că abordarea unui management orientat spre rezultate, cu planificări, organizări şi monitorizări serioase duce la atingerea profitabilităţii, indiferent dacă vorbim de o întreprindere publică şi indiferent dacă istoria recentă demonstra parcă imposibilitatea atingerii profitabilităţii. Înregistrarea unui rezultat financiar pozitiv de peste 200.000 de euro, doar în primul trimestru din an, este dovada construirii unui mecanism solid de administrare şi valorizare a bazei aeroportuare din Iaşi. Vom reinvesti aceste sume obţinute în elemente de siguranţă şi securitate aeronautică, pe de o parte, însă dorim să investim mai energic în zona de confort pentru pasagerii noştri, cu accent pe accesabilitatea informaţiilor de interes din zonele publice, în mediul online, precum şi în zona de parcare a autoturismelor pasagerilor, prin crearea de fluxuri multiple de acces în parcare, achiziţia de noi parcometre, lărgirea serviciilor complementare din zonă publică şi de aşteptare. Bineînţeles, prioritar este şi realizarea documentaţiilor necesare, startarea investiţiilor în redimensionarea Terminalul 2 de pasageri, pentru a putea face faţă fluxului de pasageri în continuă creştere, precum şi startarea organizării zonei de cargo aeroportuar.”

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎn materie de case, ieșenii nu sunt „metaliști”. Casele pe structură metalică au împânzit sudul țării, dar în Moldova încă este preferată cărămida
Articolul următorExpoziţia de grafică “LES VALSES DE VIENNE”, la Librăria Cărtureşti
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments