Salmonella depistată la unul dintre producătorii de preparate din carne din Iași. Producția de tobă de la Marcel SRL a fost oprită

0
270

Societatea care a livrat către AgroComplex Lunca SA pachetele cu preparate din carne, Marcel SRL, a oprit producția de tobă. În urma controalelor inspectorilor de la Direcția Sanitar Veterinară Iași, din probele recoltate s-a izolat Salmonella, care a fost trimisă spre investigații suplimentare la București. Persoanele care au primit produse sunt angajate la societatea ce aparține firmei primarului din Pașcani.

 

Vasile Gaboran, director executiv în cadrul Direcției Sanitar Veterinare Iași spune că în urma începerii acțiunii s-a izolat Salmonella, iar materia primă folosită la realizarea produsului a fost pusă sub reținere. Conducerea procesatorului de carne a luat decizia sistării producției de tobă. ”Din probele recoltate s-a izolat o Salmonella, care urmează să fie trimisă la Bucureşti pentru tipizare. De la începutul acţiunii, unitatea şi-a închis una dintre secţii. Noi am pus sub reţinere oficială materia primă care intra în produs, şi aşteptăm tipizarea acelui tip de Salmonella să vedem ce măsuri vom lua şi pe unitate şi pe materia primă respectivă”, a declarat Vasile Gaboran, directorul executiv al DSV Iași, pentru NewsPascani.com.

 

Conform acestuia,  unitatea a efectuat noi proceduri de dezinfecție, după care au fost recoltate noi probe. „Între timp, unitatea şi-a făcut, conform procedurilor lor, dezinfecţie, s-au recoltat probe pentru sanitaţie, care s-au adus la Direcţie şi urmează să le analizăm să vedem ce rezultate avem la sanitaţie. Secţia de tobă au închis-o ei, din proprie iniţiativă, până se termină ancheta. Din probele recoltate de noi de la fabrică, am izolat Salmonella, şi o trimitem spre tipizare la Bucureşti. Asta este procedura”, a mai susținut directorul executiv al DSV Iași.

 

Inspectorii DSV Iași au luat toate măsurile în acest caz pentru ca produsul suspectat să nu mai ajungă pe piață. „Materia primă este pusă sub sechestru, este reţinută oficial. Nu se mai face  produsul respectiv. Noi ne-am asigurat că pe piaţă nu mai poate ajunge acest produs. Din ceea ce a dat şi DSP, la tobă ar fi problema”, a mai concis Gaboran.

 

Aproximativ 50 de persoane, mulți dintre ei angajați ai AgroComplex Lunca Pașcani, au consumat din preparatele primite în pachetele de sărbători. Din acestea în jur de 25 au fost internate, având nevoie de asistență medicală. Ele au fost diagnosticate cu diaree acută, iar în șapte cazuri s-a stabilit că sunt infestate cu Salmonella.

Reprezentanții societății Marcel SRL au refuzat dialogul cu presa.

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments