Săptămâna Istoriei la Iași, 9 – 15 mai

0
153

Săptămâna 9-15 mai este Săptămâna Istoriei la Iași . Deschiderea a avut loc ieri în sala H1 a Facultății de Istorie, în prezența profesorilor universitari Laurențiu Radvan, Gheorghe Iutiș, Lucrețiu Bârliba,  a lectorului univ dr Bogdan Neculau, a numeroși profesori și elevi din școlile ieșene, Pașcani, Hârlău, Răducaneni.

 

Au fost premiaţi elevii care  au obţinut rezultate la etapa naționala a olimpiadei de istorie. Au primit diplome de merit elevii cu rezultate la olimpiada judeţeană şi la concursurile şcolare.

 

 

Astăzi,la ora 16.00 la CCD profesorii ieşeni audiază conferinţa susţinută de prof univ dr. Claudiu Topor de la Facultatea de Istorie cu tema România modernă-O Românie a Regalităţii? Perspective actuale. Va fi prezentată şi o expoziţie de grafică realizată de profesorul de istorie Gabriel Gheorghiu, iar profesorii de la Liceul Dimitrie Cantemir vor prezenta proiectul şcolii, patronat de Casa Regală.

 

Vineri 14 mai, ora 14,30, Consiliul consultativ, mentorii şi metodiştii disciplinei vor fi prezenți în sala Berindei a Palatului Culturii din Iași unde vor beneficia de un regal informaţional sub genericul Frumuseţea Istoriei.

 

În şcoli,profesorii de istorie vor derula în această săptămână activități care să promoveze valoarea formativă a  acestei discipline.Elevii vor  fi provocați să se implice într-un alt mod de oră de istorie în care să identifice seducțiile disciplinei patronată de Clio.Sâmbătă 15 mai,la ora 10la Colegiul Naţional Mhai Eminescu  se va desfășura etapa județeană a primei ediții a concursului pentru elevii de gimnaziu Istorie-Istorii-Istorisiri.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments