Sentință în dosarul de șantaj Antena Group: Sorin Alexandrescu – 3 ani și 6 luni de închisoare, Camelia și Dan Voiculescu – doi ani de închisoare

0
186

Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. Camelia și Dan Voiculescu au fost condamnați la câte doi ani de închisoare. Șerban Pop, fost șef al ANAF, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

 

Șerban Pop a fost condamnat pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. Sorin Alexandrescu a fost condamnat pentru șantaj în formă continuată, Camelia și Dan Voiculescu – pentru complicitate la șantaj.

 

Camelia Voiculescu a fost condamnată la închisoare cu suspendare, iar Dan Voiculescu, la închisoare cu executare.

 

Sorin Alexandrescu a primit și interdicția de a ocupa funcția de administrator sau director al unei societăți pe o perioadă de doi ani.

 

De asemenea, Antena Group trebuie să plătească o amendă de 350.000 de lei pentru șantaj.

 

În cazul lui Dan Voiculescu, pedeapsa se contopește cu cea pe care o execută deja. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

 

Au fost pronunțate și achitări în acest dosar. George Matiescu, director general Intact Publishing, a fost achitat pentru complicitate la șantaj, Intact Publishing a fost achitată pentru șantaj, iar Antena 3 a fost achitată pentru complicitate la șantaj

 

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile. Intact Media Group a anunțat deja că va contesta hotărârea instanței.

 

Procurorii DNA spuneau că directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, prin ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments