Temele făcute la termoficare: proiect de 250 milioane de lei, finalizat. Încep altele

0
82

Sunt primele proiecte europene demarate în Iași pe noul ciclu de finanțare: înlocuirea a 25 km de rețele primare și 50 km de rețele secundare.

 

Primăria Iaşi, alături de Veolia Energie, a finalizat proiectul european de reabilitare a sistemului de termoficare, ce a urmărit reducerea emisiilor în atmosferă și creșterea eficienței în alimentarea cu căldură.

 

Tot ce-i uzat se schimbă

Valoarea proiectului a fost de 250 de milioane de lei, iar lucrările s-au desfăşurat prin programul Operaţional Sectorial de Mediu. „Investiţiile realizate pentru echipamentele şi instalaţiile de la CET Tudor şi CET Holboca fac din cele două centrale de producţie primele din România conforme cu standardele de mediu impuse de UE tuturor statelor membre începând cu 2016. În acest moment, furnizarea apei calde şi a căldurii pentru ieşeni, din punct de vedere al protecţiei mediului, este securizată“, spune primarul Mihai Chirica.

„Iaşul are capacitatea de a-şi asigura energia termică curată. Vom consolida poziţia sistemului de termoficare din Iaşi prin rezolvarea problemelor care au venit odată cu anii. Au fost evaluate toate conductele şi s-au prioretizat în funcţie de gradul lor de uzură. Suntem convinşi că Iaşul va avea cel mai performant sistem de termoficare din ţară. Clientul are de câştigat un serviciu de calitate, dar şi un aer mai curat în oraşul în care trăieşte“, precizează Alexandru Teleru, directorul general al Veolia Energie Iaşi.

 

Modernizări de încă 28 milioane de euro

Continuă investiţiile în modernizarea termoficării centralizate prin Proiectul European pe POIM, în valoare de 28 milioane euro, urmând a fi înlocuite 25 km de rețele primare, dintre care 8 km în acest an. „Principalele zone înlocuite sunt pe Magistrala 1 (Zona Industrială, Podu Roş, Cantemir, Bularga), Magistrala 2 (Păcurari, Pasaj Octav Băncilă) și Magistrala 5 (Podu Roș, Tudor Vladimirescu, Dacia, Alexandru). De asemenea, se vor înlocui 50 km de rețele secundare, în Nicolina și Tătărași. Anul acesta schimbăm 16 km de rețele”, a precizat Ana Maria Icătoiu, director comercial în cadrul Veolia Energie Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVeolia Energie Iaşi, cel mai bun furnizor de servicii energetice
Articolul următorCristian Stanciu: „În 2018, toate comunele mari vor avea apă și canalizare”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments