Traficantul de arme român judecat în SUA, găsit VINOVAT. Riscă pușcărie pe viață

0
100

Virgil Flaviu Georgescu, un fost angajat guvernamental român, a fost condamnat miercuri de un tribunal federal din Manhattan pentru conspiraţie în vederea vânzării de arme către gherilele columbiene FARC, transmite AP. Românul riscă să-și petreacă restul zilelor în spatele gratiilor.

 

Georgescu, în vârstă de 43 de ani, a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare, printre care conspiraţie în vederea uciderii de cetăţeni americani şi susţinere materială unei organizaţii teroriste. Sentinţa în cazul său va fi anunţată pe 16 septembrie.

 

Virgil Flaviu Georgescu, un fost angajat guvernamental român, Cristian Vintilă şi un fost parlamentar italian, Massimo Romagnoli, au fost arestaţi în 2014 şi au fost acuzaţi pentru că au încercat să vândă arme în valoare de 17 milioane de dolari gherilei columbiene FARC.

 

Georgescu susţine, însă, că a acţionat în numele CIA, afirmaţie contrazisă de procurorul federal însărcinat cu dosarul, Ilan Graff. “Tot ce am făcut, am făcut pentru Guvernul Statelor Unite şi pentru oamenii din această ţară”, a răspuns Georgescu.

 

Georgescu, alături de Vintilă şi de Romagnoli au fost prinşi în 2014 în Muntenegru, în timp ce negociau vânzarea de mitraliere şi lansatoare de rachete luptătorilor din gherila comunistă FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).

 

Armele urmau să ajungă la militanţi FARC care au spus explicit că intenţionează să ucidă agenţi federali americani şi să doboare elicopterele autorităţilor americane care distrug cocaină. Cumpărătorii armelor erau, însă agenţi DEA (Drug Enforcement Administration) sub acoperire, aşa că arsenalul nu a ajuns în mâinile gherilelor columbiene.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFocar de HEPATITĂ A în Bacău. 20 de persoane, majoritatea copii, au fost izolate
Articolul următorVIDEO. Lecția de patriotism. După aproape doi ani de detenție în Rusia, femeia-pilot Nadia Savcenko a ajuns acasă, în Ucraina
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments