ALARMĂ: Triunghiul morții la Iași. Se întâlnesc cei mai mari mafioți ai României, dușmani de moarte: Mararu, Mironescu, Falău

0
1559

Alertă de gradul zero: cei mai mari mafioți din România, dușmani de-o viață, se vor întâlni în Penitenciarul Iași. Stres maxim pentru gardieni: rivalii de-o viață din Piatra Neamț, care au comandat asasini plătiți, vor sta între aceleași ziduri la Iași, în singurul Penitenciar de Maximă Siguranță din Moldova. Se vor lua măsuri pentru a nu se putea întâlni niciodată: curți de plimbare diferite, vizite și consultații medicale la ore diferite. Mironescu a pus o bombă sub mașina lui Bogdan Mararu, iar Falău l-a împușcat pe Gheorghe Mararu.

 

Asasinate la comandă, dispozitive explozive, incendierea unor maşini, bătăi sunt doar câteva din mijloacele la care au apelat intelopii din Piatra Neamţ pentru a scăpa unii de alţii. După ce s-au dat de ceasul morţii pentru a-şi elimina rivalii, Puiu Mironescu, Adrian Marin Botez, zis Ţâţă, şi fraţii Mararu au şanse să îşi petreacă mulţi ani împreună.
Pentru că sunt din zona Moldovei, interlopii din Piatra Neamţ vor fi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi pentru a-şi ispăşi pedepsele. Pentru a evita posibelele conflicte, reprezentanţii închisorii trebuie să ia o serie de măsuri.

 

I-a pus o bombă lui Mararu

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, şi prietenul său din copilărie, Cristian Chilat, zis Falău, s-au reîntâlnit deja după gratii. Primul execută în Penitenciarul Iaşi o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru că a comandat amplasarea unei bombe sub maşina lui Bogdan Mararu, iar cel de-al doilea 19 ani de închisoare pentru că l-a asasinat pe Gheorghiţă Mararu. Pe la închisoarea din Iaşi a trecut şi Adrian Botez, zis Ţâţă, condamnat la 30 de ani de închisoare în primă instanţă  în dosarul „Academia Infractorilor”. Interlopul a fost transferat provizoriu, în martie, la Penitenciarul Rahova. Potrivit unor surse judiciare, mutarea lui Ţâţă s-a făcut în mare secret, acesta fiind transportat în Capitală cu o maşină blindată, fiind escortat de alte trei autoturisme cu mascaţi.

 

Cristian Chilat e convins că va fi omorât în închisoare: „Dar iau și alții cu mine” (FOTO: ADEVĂRUL)

Sunt așteptați frații

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, condamnaţi în primă instanţă la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare,în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan, ar putea ajunge şi ei în Penitenciarul Iaşi dacă vor primi definitiv pedepse cu executare.
Cei cinci interlopi ar putea fi cu toţii încarceraţi la Iaşi pentru că aici este singurul Penitenciar de Maximă Siguranţă din Moldova.

Măsuri de siguranță extreme

În acest caz, pentru a dezamorsa posibilele conflicte, reprezentanţii închisorii pot lua o serie de măsuri suplimentare.
„În cazul în care există informaţii cu privire la posibile conflicte între deţinuţi aflaţi în custodia unităţii noastre, personalul abilitat dispune măsuri în scopul prevenirii întâlnirii acestora la diferite activităţi desfăşurate în programul zilnic, cu respectarea criteriilor de separare în activităţi socio-educative, plimbare, vizite, prezentare la cabinete medicale sau instanţe de judecată”, se arată într-un răspuns trimis de Penitenciarul Iaşi la solicitarea 7EST.
Reprezentanţii unităţii au mai explicat că se are în vedere şi evitarea repartizării în aceeaşi cameră sau secţie a deţinuţilor respectivi. „În situaţia imposibilităţii asigurării unui climat de siguranţă, deţinuţii pot fi transferaţi în alte unităţi penitenciare”, se mai arată în adresă.

 

Bogdan Mararu, la înmormântarea fratelui, Gheorghe, împușcat mortal de Chilat (FOTO: ADEVĂRUL)

Opt ani de război

Conflictele între membrii lumii interlope din Piatra Nemţ a ţinut ani la rândul prima pagină a ziarelor. Anchetatorii susţin că Puiu Mironescu, fost campion naţional la karate, ar fi fost iniţial recrutat de fraţii Mararu şi folosit ca „recuperator de bani si bodyguard personal”, aceştia având ulterior şi o relaţie de prietenie. Ruptura s-a produs însă în 2005, în timpul unei vacanţe în Egipt, din cauza unei sume de bani împrumutate cu camătă.
În septembrie 2005, fostul pugilist Cristian Chilat, zis Falău, prieten bun cu Mironescu, a fost bătut crunt de cinci persoane, cu răngi şi bâte, chiar în faţa casei sale. A urmat revanşa. În 2005 şi 2006, trei maşini şi o vilă ale familiei Mararu au fost incendiate. 

 

Împușcături în Cafe Latino

În 11 februarie 2006, o persoană neidentificată a tras mai multe focuri de armă asupra lui Puiu Mironescu, acesta fiind rănit. Cristian Chilat a fost condamnat ulterior la trei ani de închisoare, fiind acuzat că a incendiat un Mercedes aparţinând lui Bogdan Mararu. În august 2010, Falău a fost eliberat, iar trei luni mai târziu în barul Cafe Latino din centrul oraşului Piatra Neamţ, l-a împuşcat pe Gheorghe Mararu şi l-a rănit pe fratele acestuia, Bogdan.

 

Chilat: „O s-o mierlesc”

Cristian Chilat a fost condamnat definitiv, în aprilie 2012, la 19 ani de închisoare pentru omor calificat şi va putea solicita eliberarea condiţionată în 2025. „Eu sunt convins că o s-o mierlesc aici…  Ei lasă să se răcească treburile, dar o să se întâmple. Problema e că n-o s-o mierlesc singur, ci iau încă doi odată cu mine!”, spunea Cristian Chiliat, în urmă cu patru ani, într-un  interviu acordat cotidianului Adevărul.
Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Aurelian Şoric, a fost demis în urma asasinării lui Gheorghiţă Mararu.

 

Mironescu era să fie omorât, apoi s-a răzbunat și el

Asasin plătit de Mararu împotriva lui Mironescu

Răfuielile interlopilor au fost însă departe de a se fi încheiat. În 14 februarie 2012, Puiu Mironescu a fost aproape de a fi ucis de mai multe persoane din anturajul lui Adrian Botez în zoa trecerii la nivel cu calea ferată de la „Lilieci”, din Bacău. În dosarul „Bariera”, Ţâţă a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.
În toamna lui 2012, fraţii Mararu îl angajează pe Vitalie Proca ca să-l ucidă pe Dumitru Mironescu. Acesta scapă şi după ce asasinul plătit confundă ţinta cu un tânăr, care locuia în cartierul bucureştean Vitan.  Bogdan şi Anton Mararu sunt judecaţi în acest caz în apel de Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen al procesului fiind pe 25 mai.
În replică la tentativa de asasinat a fraţilor Mararu, în ianuarie 2013, Mironescu plăteşte două persoane să pună o bombă artizanală sub maşina lui Bogdan Mararu. În acest caz, Mironescu a fost condamnat definitiv, în februarie, de instanţa supremă la 15 ani de închisoare.

 

Citește și Faceți ca șeful TSD Iași: lider de organizație, chiulangiu la DRDP

 

„Rectorul” Academiei Infractorilor, condamnat

Adrian Botez  a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, la începutul lunii mai, la 30 de ani de închisoare în dosarul „Academia Infractorilor”, fiind găsit vinovat de 25 de infracţiuni. Magistraţii au contopit pedepsele aplicate în acest caz şi au adăugat cei 12 ani de închisoare pe care Ţâţă i-a primit în dosarul „Bariera”, rezultând 34 de ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare. Pedeapsa rezultantă finală a fost stabilită de judecător la 30 de ani.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPREMIERĂ. Unul dintre cele mai mari avioane din lume a aterizat miercuri la București (VIDEO)
Articolul următorHoroscop zilnic Joi 19 Mai 2016
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments