Un nou eveniment caritabil organizat de Asociaţia „Sharing Love” Iaşi şi artistul plastic David Alexandru

0
183

Asociaţia „Sharing Love” Iaşi şi artistul plastic David Alexandru (10 ani)-Iași în parteneriat cu Palas Mall Iaşi şi Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi organizează un nou eveniment caritabil care face parte din foiletonul intitulat „Pensula unui copil în sprijinul altor copii”. Am ajuns deja la episodul 3 al acestui foileton, episod intitulat Makao Yetu-Locuința Noastră.

 

Duminică 22 mai 2016, între orele 15-18, David Alexandru va picta în Palas Mall Iași, în zona Cărturești și va vinde tabloul său, suma de bani câștigată astfel nu o va reține pentru sine , ci o va dona pentru a veni în ajutorul lui JAMES WARIO MATULA.

 

James, un băieţel cu vârsta de 7 ani locuieşte cu părinţii, doi fraţi şi două surori într-un cort tradiţional, specific tribului gabra în deşertul Chalbi, Kenya. James nu a dormit niciodată într-un pat adevărat, nu a mâncat niciodată la o masă, nu a avut niciodată o jucărie adevărată şi am putea continua la nesfârşit lista cu lucrurile pe care el nu le-a făcut sau nu le-a avut până acum. Viaţa lui este atât de săracă încât multe cuvinte nici nu există în vocabularul limbii sale (limba tribală, borana). În situaţia lui sunt mii de copii. El a fost ales de comitetul de bătrâni din sat, în colaborare cu misionarii locului pentru a primi prima căsuţă Makao Yetu. Alţi şase copii înscrişi în programul Safari ya upendo vor locui în căsuţe construite de către Saint Mary’s Foundation California.

 

Cei care vor dona vor cumpăra o cărămidă sau mai multe care vor fi zidite pe un perete virtual. Pe fiecare cărămidă cumpărată va fi scris numele donatorului. Costul unei cărămizi este de 50 euro. Pentru a construi o casă în valoare de 7000 euro sunt necesare 140 de cărămizi. Fiecare donator va primi un certificat de recunoştinţă care va atesta participarea la acest proiect.

 

Alături de David vor mai fi prezenţi la eveniment şi ne vor oferi un spectacol de muzică şi dans mulţi copii şi tineri talentaţi din Iaşi şi nu numai , după cum urmează:

1.BEATRICE GRUMĂZESCU, 5 ani, Iaşi, interpretează “Prinţesa păpuşilor” muzica şi text, prof.dr. Romeo Cosma

2.MARTINA CIULLA ,7 ani, elevă la Scoala Spectrum din Iaşi, interpretează ”Pippi calze lunghe”, muzica şi text Matilda Andrici și ”Româncuţa”, muzica şi text Viorela Filip.

3.MARINA BARNEA, 9 ani (Botoşani), membră a Asociaţiei Culturale „Vis de Artist”  Botoşani. Profesor coordonator, dr. Cătălina Constantinovici, muzică ușoară, melodia ”Fiecare are în cer o stea”, muzică și text Eugen Ungureanu

4.Elena Rotariu  (Botoşani), membră a Asociaţiei Culturale “Vis de Artsit”, Prof. coordonator, dr. Cătălina Constantinovici, muzică ușoară, melodia ”Noi, copiii”, muzică Viorel Gavrilă, text Corina Despot.

5.ANDREEA DARIA DUMITRIU-Iași, 8 ani, elevă a Colegiul de Arte “O. Băncilă”  Iași , recital muzică populară

6.SABINA HULTOANĂ, elevă în clasa a VII a la Colegiul de Arte “O. Băncilă” Iaşi, clasa de balet a dnei prof. coregraf Cristina Todi.

7.LIVIU SCRIPCARIU, 15 ani, Iași, elev la Colegiul de Arte “O. Băncilă” Iași- recital vioară

8.VLADIMIR CANTEMIR, 10 ani-moment tobe

9.THOMAS ANDRICI, 12 ani, elev în clasa a V a la Colegiul de Arte “O. Băncila” Iasi-muzică uşoară şi pian

10.FILIP ANTON GIURGILĂ, 10 ani, elev în clasa a IV a la Colegiul de Arte “O. Băncilă”  Iași- muzică uşoară

11.DAVID ALEXANDRU, 10 ani-Iași, muzica uşoară (surpriză)

12.MARIA LUISA ANDRICI, 16 ani, elevă în clasa a X a la Colegiul de Arte “O Băncilă” Iași-muzică uşoară şi pian

13. CARMEN ACTARINEI, 14 ani, clasa aVIII, loc. Tupilaţi, jud Neamţ,concurent Next Star în 2014 muzică populară, 3 melodii: Sârba de la Tupilaţi, Hai la hora mare și Colo-n vale-n grădiniță

Evenimentul va fi prezentat de jurnalistele Raluca Daria Diaconiuc(Radio Iaşi) şi Maura Anghel (Evenimentul-Regional al Moldovei).

Asociaţia „Sharing Love” Iaşi desfăşoară mai multe proiecte prin care îşi propune să vină în sprijinul copiilor şi tinerilor din deşertul Chalbi-Kenya.Unul dintre aceste programe, numit Safari Ya Upendo-Calea Iubirii este un program social de adopţie la distanţă a copiilor din deşertul Chalbi, prin care cei care „adoptă” la distanţă un copil , îi donează lunar suma de 50 de lei pentru alimente şi haine.

Alte programe ale Asociaţiei „Sharing Love” Iași sunt Mkate Wetu-Pâinea Noastră-prin care se strâng donații pentru Cantina săracilor şi Saidieni Wanafunzi-Ajutati elevii/studenţii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments