Uniunea Europeană, HOTĂRÂTĂ să prelungească sancţiunile contra Rusiei

0
77

Ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a declarat că prelungirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei este deja un fapt decis. Afirmaţia a fost făcută azi la o reuniune a miniştrilor de Externe din UE.

 

Potrivit demnitarului polonez, deja se poartă discuţii informale cu privire la sancţiunile anti-ruse. Liderii SUA, Germaniei, Marii Britanii, Franţei şi Italiei au discutat tema la o reuniune în aprilie la Hanovra. „Ei au convenit că înţelegerile de la Minsk nu sunt realizate de către Rusia, de aceea prelungirea sancţiunilor va fi firească”, a spus Witold Waszczykowski. 

 

Deşi în cadrul structurilor de conducere ale UE se aud voci că sancţiunile contra Rusiei ar trebui anulate, şeful Diplomaţiei europene Federica Mogherini a spus că Bruxelles-ul este determinat să prelungească sancţiunile, indiferent de discordanţe, relatează Lenta.ru.

 

PUBLIKA.MD reaminteşte că UE şi SUA au introdus sancţiuni contra Rusiei în 2014 ca urmare a anexării Crimeii şi a creări situaţiei de conflict în estul Ucrainei de către Rusia.

 

 

(Sursa: publika.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFiat Chrysler Automobiles vrea un parteneriat cu Uzina Mecanică Bucureşti
Articolul următorPunctul muzeal „Ionel Teodoreanu” a fost inaugurat la Golăiești
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments