Voluntarii Bibliotecii Județene Iași, premiați în Săptămâna Națională a Voluntariatului

0
166

Vineri, 13 mai 2016, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași sărbătorim „Voluntariatul și voluntarii”.

 

Evenimentul are loc în cadrul celei de a XV-a ediții a Săptămânii Naționale a Voluntariatului și este o oportunitate de a recunoaște meritul și implicarea voluntarilor în evenimentele organizate de Biblioteca Județeană Iași. Cu această ocazie vom prezenta realizările anului 2015, evidențiind rolul voluntarilor și le vom răsplăti dedicația și implicarea cu diplome și premii.

 

În anul 2015, Biblioteca Judeţeană a implicat peste 80 de voluntari în mai mult de 50 de activităţi. Specialişti în diverse domenii, elevi sau studenţi au contribuit decisiv în derularea Librex, FIE, FestudIS sau GFest. Cele mai importante programe realizate cu ajutorul voluntarilor au fost: Biblioteci în parcuri, Biblioteca arborilor, Nocturna Bibliotecilor, cursurile de limbă engleză pentru seniori, fotografie, origami sau programul BiblioZen, pentru organizarea căruia se colaborează cu psihologi şi traineri pe teme de dezvoltare personală.

 

SNV este un eveniment național anual, care are loc în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor. Evenimentul este inițiat și coordonat la nivel național de Pro Vobis și este organizat de partenerii locali ai evenimentului, la nivelul fiecărei comunități implicate.

Anul acesta, SNV se desfășoară sub sloganul „Orice zi e bună pentru a fi voluntar!”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPloi abundente şi intensificări ale vântului, în toată ţara, până vineri seară
Articolul următorGrav accident rutier pe podul din Bucium. Cinci persoane au ajuns la spital
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments