Ziua Familiei a adunat mii de participanți pe pietonalul Ștefan cel Mare, timp de două zile

0
258

Pietonalul Ștefan cel Mare a fost timp de două zile locul cel mai fierbinte al orașului și spațiul celei mai frumoase sărbători a comunității, una dedicată întregii familii, prin intermediul distracției, bucuriei și întâlnirii cu cele mai noi modele de mașini. Prima ediție a evenimentului Ziua Familiei, organizat de grupul de firme Tester, s-a desfășurat pe 21 și 22 mai și a strâns mii de participanți entuziaști, care au profitat de vremea frumoasă și s-au lăsat provocați de atelierele, jocurile, concursurile și instalațiile sportive care îi așteptau în centrul Iașului. Se estimează că peste 10.000 de persoane au traversat spațiul de eveniment în fiecare dintre cele două zile de acțiune, aproape fiecare familie participând la cel puțin una dintre activități.

 

Grupul de firme Tester a organizat prima ediție a evenimentului Ziua Familiei pe 21 și 22 mai, la Iași. În centrul orașului, pietonalul Ștefan cel Mare a devenit o imensă insulă a bunei dispoziții, oferind zeci de motive de încântare și zâmbet trecătorilor și celor care au venit în mod special din toate colțurile orașului pentru a se bucura de surprizele pregătite. Pe o suprafață de aproape 9000 de metri pătrați, 52 de autoturisme spectaculoase ale mărcilor Jaguar, Land Rover, Mazda, Honda, Hyundai, Mitsubishi, Mercedes-Benz, Dacia, Nissan și Opel au strălucit în lumina soarelui, iar standurile de activități recreative diverse i-au provocat pe participanți să intre în joc. Organizatorii și partenerii lor s-au gândit la toate vârstele și categoriile de public și au pregătit câte o propunere de timp liber pentru fiecare, astfel încât simpla plimbare prin spațiul de eveniment să fie suficientă pentru a descoperi măcar un motiv de acțiune și distracție.

 

 

La capitolul creativitate, participanții au putut opta între ateliere de desen și pictură, graffiti și obiecte decorative, grafie japoneză katakana, face-painting, design online, instalații florale sau modelaj cu lut polimeric, ateliere tehnice sau demonstrații de robotică.

Pentru iubitorii de mișcare și sport, „casele” organizate pe pietonal au oferit opțiuni precum fotbal, badminton, mini-golf sau tenis de masă, echilibristică slackline sau contorsionism twister, ba chiar și provocări speciale cum ar fi umplerea cu bagaje a unui portbagaj, lecții de dans japonez sau dans în familie în cadrul unui flashmob antrenant.

Nici sporturile minții nu au fost neglijate. Participanții cu aptitudini analitice și de strategie au avut de ales între șah și labirinturi de cuvinte, jocuri japoneze go, shogi sau hanafuda, ori au putut completa chestionare amuzante.

 

 

Evenimentul s-a bucurat de o mulțime de atracții rare, printre care s-a numărat și prezența unei autospeciale de intervenție pompieri, care a trezit curiozitatea celor mici și mari deopotrivă. În plus, două concursuri pentru familii pe tema „Cel mai lung șir de fanioane” au pus la încercare îndemânarea părinților și copiilor și au stârnit amuzamentul participanților și spectatorilor în egală măsură.

 

Evident, nici un efort, nici o participare nu au rămas nerăsplătite la Ziua Familiei, căci la toate „casele” de pe pietonal participanții au primit surprize, cadouri sau premii, diplome și amintiri speciale. Mai mult decât atât, doritorii au putut pleca de la eveniment și cu o fotografie-suvenir oferită gratuit de către organizatori, pentru care a fost amenajat un photobooth dotat cu accesorii amuzante.

 

 

Nici momentele artistice nu au lipsit de la Ziua Familiei organizată de grupul Tester. Sâmbătă seara, 25 de copii și tineri talentați, elevi ai Petran Music School, au susținut un impresionant concert pop-rock, arătând o dată în plus că talentul și pasiunea pentru muzică nu au vârstă. Peste 500 de persoane au urmărit concertul Petran&Students din fața scenei și alte sute de trecători au ascultat muzica tinerilor din întreaga zonă de eveniment. Ca un alt moment special al serii, concertul a fost prefațat de lansarea a 200 de baloane cu heliu, purtând însemnul Ziua Familiei, ca mesaj de bucurie și apreciere pentru sărbătoarea dedicată celor dragi.

 

 

Și cum Ziua Familiei a coincis în calendar cu ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor, sute de ieșeni atrași de obiectivele culturale care au stat deschise sâmbătă noaptea au putut admira, în trecerea lor spre Palatul Culturii, o altfel de expoziție: un „muzeu” în aer liber, dedicat nu trecutului, ci prezentului și viitorului, al celor mai puternice, moderne și frumoase mașini.

 

Evenimentul s-a încheiat cu emoție și zâmbet duminică seara, odată cu tragerea la sorți a celor 50 de câștigători ai premiilor de la Tombola Familiei, un moment atent organizat de către gazde.

 

 

La final, Ziua Familiei s-a dovedit să fie exact ceea ce organizatorii și gazdele sale, adică echipa grupului de firme Tester, au dorit să fie: un eveniment mare, frumos, plin de veselie și acțiune, o sărbătoare a comunității, pe care ieșenii o merită din plin. Un prilej de relaxare și distracție, dar și un imbold de reflecție și de reconsiderare pe tema celui mai important dintre „atomii” vieții, familia însăși.

 

Ziua Familiei este o inițiativă de responsabilitate socială a grupului de firme Tester, evenimentul fiind menit să marcheze la Iași Ziua Internațională a Familiei, zi instituită de Organizația Națiunilor Unite, sărbătorită în întreaga lume pe data de 15 mai.

Acțiunea va fi reluată în fiecare an, în cursul lunii mai, oferind ieșenilor același prilej de bucurie și relaxare în familie pe care l-a adus această primă ediție, pentru a face o tradiție din celebrarea caldă și plină de zâmbet a valorile și spiritului familiei.

 

 

Cu o istorie de peste 22 de ani, grupul de firme Tester derulează astăzi operațiuni în peste 7 domenii de activitate: auto, centre de afaceri, parcuri industriale, producție, asigurări, comerț, alimentație publică, diverse servicii, și oferă un loc de muncă modern, sigur și primitor pentru mai mu
lt de 800 de persoane.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments