Alertă la Bacalaureat! Peste 1.500 de profesori din Iași au semnat pentru boicotarea examenului

0
86

Cadrele didactice din Iași sunt nemulţumite de faptul că măririle lor salariale sunt mult sub cele din Sănătate. Peste 1.500 dintre ei au semnat deja pentru boicotarea Bacalaureatului.

 

Lista care circulă prin şcoli în aceste zile pentru semnături în sprijinul boicotării examenelor naţionale, care încep de luni cu probele la bacalaureat, s-a mărit în doar 24 de ore. Dacă, în cursul zilei de joi, lista avea puţin peste 1.000 de semnături, în cursul zilei de ieri, un număr de 1.544 de dascăli ieşeni şi-au dat acordul pentru boicot. Această măsură vine ca urmare a faptului că dascălii sunt nemulţumiţi de sistemul de salarizare şi de măririle pe care le-a propus Guvernul.

 

„Subliniem că este una dintre acţiunile care nu se în­dreaptă împotriva elevilor, ci reprezintă doar un mesaj disperat pe care cei din învăţământul preuniversitar îl transmit guvernului Cioloş, în ceea ce priveşte situaţia din învăţă­mânt. Rugăm colegii să se implice în această acţiune, care va transmite cu certitudine mesajul pe care ni-l dorim. Oricum, profesorii care participă la examene erau plătiţi foarte prost; în anumite situaţii, banii primiţi nu asigură nici costurile deplasării la unitatea de învăţământ“, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar.

 

Din municipiul Iaşi au semnat pentru boicot un număr de 937 de profesori, de la şcolile din mediul rural, alţi 467 de profesori, de la şcolile din Paşcani s-au strâns 75 de semnături, iar de la şcolile din Târgu Frumos, 65 de semnături.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAstăzi începe BACALAUREATUL. Câți absolvenți s-au înscris și care este calendarul susținerii probelor de examen
Articolul următorAvea mașina burdușită cu arme automate, muniție și explozibil. Suspectul mergea la parada gay din California
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments