Braconieri depistaţi de către poliţiştii de frontieră gălăţeni

0
112

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial în râul Prut, fără a avea acest drept.

 

În data de 26 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au organizat, în zona localităţii de frontieră Vlăşcuţa, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

 

În urma acţiunii au depistat două persoane de sex masculin, care pescuiau în râul Prut, cu două unelte de pescuit tip vintir, cu care capturaseră cantitatea de 13 kg de peşte din specia somn.

 

În urma verificărilor specifice, s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetăţenii români Cătălin M. în vârstă de 29 ani şi Sandu S. în vârstă de 32 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi şi nu deţin documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit în scop comercial.

 

Poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării celor două unelte de pescuit, în valoare de 400 lei, în vederea continuării cercetărilor, iar cantitatea de peşte în valoare de 235 lei a fost predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinere de către persoane neautorizate a vintirelor.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentContrabandă cu căruţa pe malul Prutului. Aveau ascunse în atelaj aproape 7.500 de pachete de țigări
Articolul următorPermis de conducere fals, depistat la controlul de frontieră de la Albiţa
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments