Ce dramă! Un tunisian mort în atacul de pe aeroportul Ataturk își căuta fiul care plecase să se alăture jihadiștilor din Statul Islamic

0
75

O sursă din securitate, citată de Reuters, a declarat că un cetăţean tunisian, mort în atacul de pe Ataturk, îşi căuta fiul care s-a alăturat jihadiștilor din Siria. Fathi Bayoudh, bărbatul decedat, era un medic în armată tunisiană iar autorităţile din această ţară au confirmat că a plecat în Turcia pentru a-şi convinge fiul să-i abandoneze pe jihadiștii din gruparea Stat Islamic.

 

Potrivit surselor citate, fiul său a fost între timp reţinut de către turci la graniţa siriană. Acesta a fugit alături de iubita lui în Siria în urmă cu câteva luni pentru a se alătura extremiştilor.

 

Autorităţile turce au anunţat miercuri noaptea ca bilanţul atentatului terorist de pe aeroportul internaţional Ataturk-Istanbul a fost revizuit la 42 de morţi, după ce un rănit critic a decedat în spital ca urmare a rănilor suferite. Alte 239 de persoane au fost rănite, dintre care 41 sunt internate la terapie intensivă, scrie BBC. Între timp, Turcia a decretat o zi de doliu naţional în memoria celor 42 de persoane care şi-au pierdut viaţa, printre care se numără 13 cetăţeni străini din Arabia Saudită, Irak, China, Iordania, Tunisia, Iran, Uzbekistan şi Ucraina.

 

Atactorii au coborât dintr-un taxi şi au deschis focul la intrarea în aeroport, înainte de a se arunca în aer. – la fel ca la atentatele de la aeroportul Zaventem, din Bruxelles. Pe aeroportul din Istanbul, teroriştii au început să tragă cu arme automate, la intrarea terminalului „sosiri internaţionale”, apoi şi-au detonat centurile cu explozibil, când poliţiştii au ripostat.

 

Autorităţile au confirmat că 41 de persoane sunt internate la terapie intensivă, printre care se numără şi cetăţeni străini din Afganistan, Pakistan, Uzbekistan, Ucraina, Arabia Saudită şi Elveţia. Premierul Binali Yildirim a susţinut că primele semne indică spre gruparea teroristă Stat Islamic, iar informaţia a fost confirmată de către CIA. Însă, nicio grupare nu a revendicat până la această oră atentatul terorist.

 

Anchetatorii turci examinează imaginile surprinse de camerele de supraveghere, precum şi înregistrările video realizate de pasageri, în încercarea de a îi identifica pe atacatori. Autorităţile au sugerat că atacatorii ar fi putut să fie cetăţeni străini, însă informaţia nu a putut să fie confirmată.

 

Premierul Yildirim a precizat că unul dintre atacatori s-a detonat în faţa aeroportului, în vreme ce ceilalţi doi terorişti şi-au activat centurile explozive în interiorul terminalului de plecări. Imaginile arată un atacator care este împuşcat de poliţiştii turci în interiorul aeroportului, acesta rămâne la pământ circa 20 de secunde înainte de a se detona.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPercheziții la CET Govora și în mai multe locații din Vâlcea, Argeș și Gorj
Articolul următorCătălina Ponor, internată la spital cu febră de peste 38 de grade
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments