Continuă lucrările de racordare la sistemul centralizat de termoficare a 5 instituţii de învăţământ coordonate de Primăria Municipiului Iaşi

0
192

Continuă în ritm alert lucrările de racordare la sistemul centralizat de termoficare a 5 instituţii de învăţământ aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Iaşi. Acestea fac parte din lista clădirilor a căror conectare la termoficarea centralizată a fost aprobată de Consiliul Local în luna mai 2014.

 

În cursul anului trecut, s-a finalizat racordarea Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu”, urmând ca anul acesta să fie conectate: Grădiniţa cu program prelungit PP 24 (Str. Mircea cel Bătrân 12), Grădiniţa cu program prelungit PP 27 (Str. Sucidava 3), Grădiniţa cu program normal PN 7 şi Grădiniţa cu program prelungit PP 21 (aflate ambele pe Str. Plăieşilor 35), şi laboratoarele Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” (Str. Săulescu).

 

 

În prezent, echipele Primăriei sunt în curs de a finaliza documentaţia pentru racordarea a încă 4 instituţii şcolare: este vorba despre Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Școala „Gheorghe Mârzescu” (Str. Socola 84), Grădiniţa cu program prelungit PP 26 (Calea Chişinăului 21) şi Grădiniţa cu program prelungit PP 1 (Str. Nicolina 46).

 

Această acţiune se derulează în contextul preocupării permanente a Municipalităţii pentru a sprijini instituţiile de învăţământ cu finanţare pentru implementarea de soluţii eficiente din punct de vedere al costurilor dar şi al consumului judicios de energie. Pe lângă aceste aspecte, Primăria îşi propune să aleagă întotdeauna soluţiile ce aduc siguranţă în funcţionare pentru ocupanţii clădirilor (elevi, profesori) şi elimină atât riscurile inutile, cât şi poluarea mediului înconjurător.

 

 

Toate aceste instituţii de învăţământ au fost prevăzute cu racordare direct la magistralele de termoficare şi module termice individuale complet automatizate, ce beneficiază de monitorizarea şi reglarea parametrilor de funcţionare de la distanţă, din dispeceratul non-stop al Veolia.

Aceste echipamente vor permite clienţilor să fie alimentaţi permanent cu apă caldă şi, de asemenea, să pornească sau să oprească încălzirea oricând doresc, reglând temperatura în fiecare încăpere la valoarea necesară pentru confortul copiilor şi al cadrelor didactice.

 

 

Racordarea la sistemul centralizat de termoficare a acestor grădiniţe, şcoli şi licee va aduce economii importante de costuri la bugetul local: factura anuală pentru energia termică va scădea în medie cu 25% faţă de vechile soluţii individuale pe gaze naturale (cca. 500 mii lei/an cu TVA).

 

Odată cu finalizarea probelor de presiune şi de performanţă a noilor reţele şi echipamente, echipele tehnice ale Veolia vor realiza în mod gratuit un audit energetic al instalaţiilor interioare de apă caldă şi căldura ale instituţiilor de învăţământ recent racordate la sistemul centralizat.

 

 

„Obiectivul colegilor noştri va fi să se asigure de funcţionarea corectă a conductelor şi caloriferelor din clădiri odată ce se va porni încălzirea peste câteva luni, şi să rezolve eventualele mici defecţiuni pe care le vor constata în timpul acestor verificări.

De asemenea, în cadrul discuţiilor aplicate pe care le vor purta cu administratorii acestor imobile, tehnicienii noştri le vor sugera măsurile pe care le-ar putea lua în aşa fel încât să consume energie termică în mod eficient: exact cantitatea necesară pentru a asigura confortul de care vor avea nevoie elevii şi profesorii lor”, a declarat Ana Maria Icătoiu, Director Comerical și de Comunicare al Veolia Energie Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments