David Cameron și-a anunțat demisia. Cine sunt favoriții la funcția de premier la Marii Britanii

0
82

David Cameron a anunțat că va demisiona după ce britanicii au votat ca țara să părășească Uniunea Europeană. El a precizat însă că va rămâne la conducere timp de cel puţin trei luni şi că ţara ar trebui să aibă un nou şef al Guvernului până la congresul Partidului Conservator din octombrie. Au apărut însă politicienii favoriți să ocupe funcția deținută în prezent de David Cameron.

 

Principalul favorit pentru preluarea funcției de premier este fostul primar al Londrei, Boris Johnson, care a fost un promotor important al campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din UE, notează Sky News.

 

 

Boris Johnson este urmat de ministru de interne, Teresa May, care a susținut rămânea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Teresa May nu a avut o retorică agresivă în timpul campaniei, astfel că ar fi o alegere populară în interiorul partidului. Ministru britanic de interne are o cotă de 3/1, potrivit caselor de pariuri.

 

A treia poziție în topul favoriților să-i succeadă lui David Cameron este secretarul Justiției, Michael Gove, care a făcut campanie pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. De asemenea, un alt nume vehiculat de presa britanică este cel al ministrului de Finanțe, George Osbourne.

 

Britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar, în urma referendumului. Mai precis, 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Feminism pe pipăitelea. Activistă reținută de polițiștii londonezi, după ce i-a lăsat pe trecători să-i atingă părțile intime
Articolul următorSenatorul PSD Şerban Nicolae mai are o surpriză: amnistia şi graţierea colectivă pentru deținuții cu pedepse mici
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments