Doctorița din Arad implicată în scandalul pacienților cobai, ARESTATĂ PREVENTIV. A primit o jumătate de milion de euro pentru experimentele ilegale

0
352

Doctoriţa Delia Podea, care ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanţe medicamentoase pe pacienţi fără ca aceştia să ştie, a fost arestată preventiv, miercuri seară. Tribunalul Bucureşti a emis mandatul pe numele psihiatrei care făcea experimente pe bolnavi fără discernământ şi fără să aibă acordul rudelor.

 

Detalii scandaloase ies la iveală în cazul experimentelor făcute cu medicamente noi, pe bolnavii secţiilor de psihiatrie, de la Arad. Procurorii au descoperit că o parte din pastile erau expirate, aşa că nimeni nu poate spune,în acest moment, dacă ele ar fi făcut mai mult rău decât bine.

 

Coordonatoarea acestor studii, doctoriţa Delia Podea, ar fi primit, în orice caz, o jumătate de milion de euro.

 

Zeci de rude ale pacienţilor internaţi în secţia de psihiatrie din Arad au aflat miercuri, de la procurori, că doctoriţa Delia Podea i-ar fi inclus fără ştirea lor în experimente medicale în care li s-au administrat substanţe medicamentoase produse în străinătate.

 

Procurorii încearcă acum să afle dacă aceste complicaţii au sau nu legătură cu medicamentele expirate pe care le-au găsit la percheziţii.

 

Între probele din dosar se numără şi declaraţia terifiantă a unei paciente din Arad, care a ajuns în stare gravă la Spitalul de urgenţă din Timişoara. Acolo a aflat că luni în şir a fost supusă la acest experiment fără să ştie şi i s-au administrat substanţe medicamentoase neomologate. Puţin a lipsit ca situaţia ei să fie cu adevărat dramatică.

 

Procurorii au bănuiala că aceste cazuri din spitalul de la Arad nu sunt singulare. Alte spitale de psihiatrie din ţară şi din Capitala sunt acum în ancheta. Unii medici psihiatri sunt suspectaţi că au falsificat rezultatele acestor experimente.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments