După amânări repetate, hotelul IRO destinat pacienților bolnavi de cancer sosiți la tratament în regim ambulatoriu va fi deschis

0
417

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași anunță deschiderea oficială a spațiului de cazare destinat pacienților bolnavi de cancer, situat în Iași str. Ion Creangă nr. 5. Evenimentul va avea loc vineri, 24 Iunie 2016 ora 10.00.

 

„Scopul nostru a fost amenajarea, mansardarea și modernizarea unei clădiri existente, dezafectate. În final, a  rezultat un spațiu hotelier cu un număr de 70 locuri de cazare (în primă etapă), în camere de 1, 2 și 3 locuri, cu grup sanitar propriu pentru fiecare camera, respectând standardele de hotel clasificat cu 3 ***”, arată reprezentanții IRO Iași.

 

Acest spațiu va fi folosit pentru cazarea pacienților din alte localități care vor beneficia de tratament prin radioterapie în regim ambulatoriu, fără nici un cost din partea acestora.

 

Radioterapia este una dintre principalele metode de tratament loco-regional al cancerului, aplicată la majoritatea pacienților cu neoplazii (aproximativ 75% din totalul pacienților cu cancer beneficiază de iradiere, fie cu rol curativ, fie paliativ, pe parcursul evoluției bolii).

 

Administrarea radioterapiei crește rata de control local, strâns corelat cu o supraviețuire de mai lungă durată pentru un număr important de pacienți.

 

Citește și Afacerea IRO: UN MILION DE EURO intră în buzunarul consilierului local Cătălin Cristian

 

Asocierea radioterapiei cu chirurgia (neoadjuvant sau adjuvant, singură sau împreună cu chimioterapia, concomitent sau secvențial) oferă posibilitatea unei șanse de vindecare mai mari decât în cazul în care se aplică doar una din cele două metode de tratament; în plus, această asociere terapeutică oferă posibilitatea intervențiilor chirurgicale conservatoare (permite păstrarea unor organe, de exemplu în cancerul de sân, laringe, prostată, vezică urinară).

 

Radioterapia paliativă are ca obiectiv creșterea calității vieții pacientului oncologic, prin ameliorarea simptomelor (durere, hemoragie, dispnee), chiar dacă în aceste situații supraviețuirea pacientului nu este prelungită. Radioterapia paliativă rămâne cel mai eficient tratament al metastazelor ososase dureroase și cu risc crescut de fractură.

 

Lunar, un număr de 150 pacienți beneficiază în medie de 20 ședințe de radioterapie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments