Educație juridică în Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași

0
1380

În cadrul proiectului Educație Pentru Viață, inițiat de către Asociația Pentru Dialog în Justiție și derulat în parteneriat cu  Inspectoratul Școlar Județean Iași, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Primăria Municipiului Iași, în data de 10 iunie 2016, începând cu ora 11.00, au avut loc activități de mediere și educație juridică, adresate elevilor din clasele V – Vlll de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Iași.

 

La activitate au participat elevii de gimnaziu din cadrul instituției de învățământ, cadre didactice, practicieni în drept și ADR.

 

 

La Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași am fost plăcut impresionați de energia, curiozitatea și implicarea elevilor pe toată durata prezentărilor. Aceștia au participat în mod activ la dezbateri orale, la jocuri și simulări de rol, au adresat diferite întrebări practicienilor dreptului. Curiozitatea lor s-a manifestat cu predilecție în domeniul penal, cu privire la minoritate, infracțiuni și răspunderea  minorului. Însă, pe durata prezentărilor au fost accesate informații și din drept civil, dreptul familiei, drepturile și obligațiile copilului în societate, prevenirea traficului de minori, reducerea vulnerabilităţii pe internet, prevenirea faptelor de natură penală, soluţionarea pe cale amiabilă a conflictelor.

 

 

 

Avocat/mediator Lucian Drîmbă a fost invitat lector la seminarul juridic susținut la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Iași. Deschiderea sa către copii a câștigat mulți ”adepți ai legii”, ”viitori avocați, judecători, juriști, mediatori”, după cum au rezumat la final elevii.

 

 

 

Prezent în calitate de specialist la seminarul juridic a fost mediator Roxana Dumitriu și mediator Maria Păduraru.

 

 

Educaţie Pentru Viaţă este o campanie de informare și educație juridică prin  care se organizează seminarii pe teme juridice și non juridice (prin proiecţii de film, jocuri de rol, simulări, dezbateri orale) pentru elevii din clasele V-Vlll din Iași.

 

 

 

Scopul proiectului derulat de către Asociația Pentru Dialog în Justiție în școlile gimnaziale din Iași, vizează însuşirea cunoştinţelor juridice elementare şi promovarea unei culturi care să încurajeze respectul faţă de lege, echitatea socială, atitudinea civică şi responsabilizarea elevilor pentru faptele lor.

 

Maria PĂDURARU

Coordonator proiect EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ, Asociația Pentru Dialog în Justiție

Vicepreședinte Corpul Profesional al Mediatorilor din Județul Iași

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEURO 2016. Violențe între fanii britanici și cei ruși la Marsilia (VIDEO)
Articolul următorEURO 2016: Ţara Galilor debutează cu o victorie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments