Epava elicopterului SMURD Iași prăbușit în Republica Moldova a fost adusă în România

0
241

Epava elicopterului SMURD Iași prăbușit la Haghiș, în Republica Moldova a fost adusă în România pentru continuarea expertizei tehnice.

 

„La data de 22 iunie 2016, o echipă formată dintr-un procuror militar de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat în Republica Moldova la sediul Detaşamentului de Pompieri şi Salvatori aparţinând Ministerului Afacerilor Interne din Chişinău, în vederea ridicării epavei elicopterului, precum şi a mostrelor de combustibil prelevate din cisternele care au alimentat elicopterul pe teritoriul acestui stat, anterior prăbuşirii.

La data de 23 iunie 2016, epava elicopterului a fost adusă în ţară, fiind depusă într-un hangar aparţinând M.A.I – Inspectoratul General de Aviaţie în vederea efectuării unei expertize tehnico-aviatice.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.”, se arată în comunicatul Parchetului General

 

Pe data de 2 iunie a.c., elicopterul SMURD Iași s-a prăbușit în Republica Moldova, în timpul unei misiuni de salvare toți membrii echipajului pierzându-și viața. Cei patru sunt: Doru Gavril, pilot, Voicu Şocae, copilot, Mihaela Dumea, medic, şi Gabriel Sandu, asistent medical.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments